Getest: de huidanalyse van Yves Rocher

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE Partner
Getest: de huidanalyse van Yves Rocher

Tijdens de Skin Days in oktober kan je in de winkels van Yves Rocher je huid grondig laten analyseren. Met behulp van een wetenschappelijk apparaat onderzoekt de beauty experte jouw huidtype, de stevigheid en helderheid. Je komt ook te weten hoe het zit met  de pigmentatie en de huidstructuur. En het is helemaal gratis! ELLE nam alvast de proef op de som.

yvesrocher-skin_3

De Skin Days komen er weer aan, de jaarlijkse periode waarin je in een Yves Rocherwinkel terecht kan voor een vrijblijvende huidanalyse. Op een klein half uur tijd kijkt een beauty experte met een apparaat naar de staat van je huid, dankzij microfotografie en een aantal sensoren. Wij schoven aan de beauty bar bij experte Astrid, in de Gentse Yves Rocherwinkel in shoppingcenter Zuid. Ik had een korte, woelige nacht - en een drukke werkweek - achter de rug en keek er niet bepaald naar uit om mijn huid onder de loep te laten nemen.

yvesrocher-skin_7

Gelukkig kreeg ik vooral positief nieuws te horen. Qua helderheid kon het inderdaad nog beter, maar Astrid vertelde er meteen bij dat mijn huid er eigenlijk echt niet dof uitzag en dat een slapeloze nacht of stress meteen zichtbaar is in de huidstructuur. Eens goed slapen en de juiste verzorging smeren, en het probleem is van de baan. Ik blijk een gemengd huidtype te hebben, met een vettere T-zone en droge wangetjes, die goed stevig is maar nog net iets gladder kan. Oef, dat kon erger, niet?

yvesrocher-skin_22

1/

Op basis van de resultaten van de test, stelt Astrid een driestappen-programma samen. Een hydraterend serum - "want je huid is weliswaar gehydrateerd, maar je merkt dat ze echt wel extra vocht nodig heeft." - en een dag- en nachtverzorging die inwerkt op een stralende teint en op de eerste rimpels. Even diep zuchten, want het is zover: mijn eerste echte anti-rimpelcrème. Omdat ik hou van een uitgebreid ritueel, doet Astrid ook suggesties voor een reinigingsduo, een masker, een scrub en een oogcrème, want met wallen zoals vandaag wil ik niet te vaak meer rondlopen.

canevas_2img2

Verder krijg ik uitleg over hoe ik deze producten best aanbreng. Mijn dagcrème wrijf ik best eerst warm tussen mijn handen, maar met het serum mag ik dit niet doen. En ik krijg een demonstratie van de massagetechnieken waarmee ik alles op de huid moet aanbrengen. Eerst met de vlakke hand van de binnen- naar de buitenkant van mijn gelaat strijken, daarna wat tokkelende bewegingen met mijn vingertoppen over mijn hele gezicht om de bloeddoorstroming te stimuleren voor een stralende teint en eindigen doe ik best met met kleine knijpjes, om de spieren te stimuleren en zo mijn huid te verstevigen.

canevas_2img1

Wie ook zo'n huidanalyse wil laten uitvoeren, kan hiervoor in oktober terecht bij Yves Rocher in België. Je maakt hiervoor best een afspraak om zeker te zijn van jouw plekje aan de beauty bar. De huidanalyse is volledig gratis. De experte vult een persoonlijke fiche in met info over jouw huid en met de beste producten voor jouw behoeften, maar er is verder geen aankoopverplichting. Je kan dus thuis rustig nadenken over of je nu enkel het driestappenprogramma in huis haalt of toch - net als ik - voor het volledige ritueel gaat. Of je koopt helemaal niks, maar test een van de beautybehandelingen in het instituut uit die volgens de experte het beste bij jouw huid passen.

2/

Hier ontdek je waar je op welke dag terecht kan voor een huidanalyse. Een afspraak maak je telefonisch bij de winkel waar jij de analyse wil laten uitvoeren.

planning-proteam-nl