Wat zegt je parfumgedrag over jou?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE Partner
Wat zegt je parfumgedrag over jou?

Parfum is voor veel vrouwen een heus verleidingsinstrument dat een essentieel onderdeel vormt van hun verzorgingsroutine. Waar kun je het kostbare goedje het best aanbrengen, afhankelijk van je humeur en je persoonlijkheid?

Hoe vertel je de wereld om je heen wie je bent? Of in welke stemming je verkeert? Sommige alledaagse gebaren spreken boekdelen over jou. Zo ook de manier waarop jij je parfumeert.

Je zou zelfs kunnen stellen dat het parfum er weinig toe doet: de manier waarop je het aanbrengt is veel subtieler. Zo is het perfect mogelijk om je favoriete geur het hele jaar door te dragen, ondanks wisselende seizoenen en stemmingen. Enige variatie in de warme lichaamsplekjes waarop je hem aanbrengt volstaat.

Je voelt je een "femme fatale"

Zeker van jezelf en je verleidingskracht? Jij kunt niet zonder parfum want jij begrijpt maar al te goed wat een geur vermag. Om alle hoofden te doen draaien (of toch tenminste dat van die ene) verstuif je parfum in je hals – op de blote huid, diep in je decolleté en in de lendenstreek. Dat zijn op zijn minste strategische plekjes die het hoofd van de gelukkige op hol zullen brengen.

Je bent graag discreet en mysterieus

Overkill is niets voor jou en je trekt liever niet te veel aandacht. Het enige wat je wilt, is jezelf fris en mooi voelen. Breng enkele druppels parfum achter de oren aan en op de binnenkant van de polsen. Bij elke beweging van je hoofd en handen zal de geur zich subtiel verspreiden, als een discreet en elegant wolkje.

Je wilt ervoor gaan 

Vandaag is er niets wat je kan tegenhouden – je bent tot alles bereid. Verstuif een wolk parfum voor je uit en loop erdoor. Zo ben je van kop tot teen geparfumeerd, zonder overdrijven. Een snelle en efficiënte methode, precies zoals jij!

Je voelt je verleidelijk

Zin om te flirten? Jij weet als geen ander hoe je je handen door je haar moet laten glijden, je benen afwisselend over elkaar moet slaan en je handen kunt laten spreken. Breng parfum aan op je haar, in de holte van je knieën en de binnenkant van je polsen. Zo hul je jezelf in een heerlijk geurige sluier die niemand onverschillig zal laten. Op plekken waar je je hart voelt kloppen is het lichaam warmer en heeft een parfum meer kracht: de slapen, de hals, de aanzet van de nek, de binnenkant van de polsen, achter de oorlelletjes en rond de navel. Aarzel niet om voorwerpen in huis of op kantoor te parfumeren en er zo je "stempel" op te drukken: lakens, handdoeken, sjaals, de voering van je handtas, je agenda, enz.

Onze redactie is gek op >>>

wonderlust

De geur die ons momenteel niet loslaat is Wonderlust, het nieuwe parfum van Michael Kors. Een frisse, sensuele geur, heerlijk bloemig oriëntaals, passend bij een romantische nazomerse stemming. Het kostbare vocht is een mix van weelderige bloemen en kruidige noten.

Topnoten: Italiaanse bergamot, Siciliaanse mandarijn, amandelmelk en roze peper.

Hartnoten: Jasminum grandiflorum, anjer, Indische jasmijn, heliotroop.

Basisnoten: kasjmierhout, benzoë Siam, sandelhout uit Sri Lanka.

Prijs: Eau de parfum 30 ml voor € 55,87, 50 ml voor € 82,76, 100 ml voor € 107,59. Verkrijgbaar bij Parfuma, Planet Parfum en Ici Paris XL.