8 beautyproducten die je wel mag delen

Gepubliceerd op 30 augustus 2016 door Laure Vandendaele
8 beautyproducten die je wel mag delen

Vorige week brachten we je al op de hoogte van beautyproducten die je absoluut niet met andere badkamer-, huis-, slaapkamer-, of kotgenoten mag delen. Deze week een overzicht van producten je mag delen met Jan en alleman.

Sharing is caring behalve als het om deze cosmeticaproducten gaat. Gelukkig mag je deze producten wél met je bestie of kotgenoot delen. En kleren, dat mag ook altijd!

  1. Alle producten met een pompje

Parfum, foundation, lotion of haarproducten,...als het in een verpakking met een pompje zit, is het geen probleem om ze door anderen te laten gebruiken. De inhoud van de flesjes komt immers nooit rechtstreeks in contact met de huid waardoor het risico op besmetting zo goed als onbestaande is.

Brightening Face Scrub van RainPharma, 31,95 euro
Brightening Face Scrub van RainPharma, 31,95 euro

1/

2. Vloeibare foundation

Als je vloeibare fond de teint in een verpakking met een pompje zit of als je het product elke keer opnieuw met een schoon sponsje op je gezicht aanbrengt, is het geen probleem om je favoriete product met iemand te delen. Zit het product in een potje waar je met je vingers in met zitten, is het enorm belangrijk dat je je handen iedere keer voor gebruik wast.

BourjoisHealthyMix
Healthy Mix Foundation van Bourjois, 14,99 euro

2/

3. Los poeder

Poeders zijn door hun droge textuur niet meteen de favoriete verblijfplaats van bacteriën, dit in tegenstelling tot crème oogschaduw of mascara. Als je met een schoon penseel in je losse poeder dept, loopt de persoon die het product na jou gebruikt quasi geen risico op besmetting.

Diorskin Forever Loose Powder van Dior, 51 euro
Diorskin Forever Loose Powder van Dior, 51 euro

3/

4. Poederoogschaduw

Het is geen probleem om oogschaduwpaletten met je vrienden te delen zolang je ze na gebruik met een alcoholspray ontsmet. (die koop je trouwens gewoon bij de drogisterij).

unnamed
Chic Palette van Only You, 16,95 euro

4/

5. Lip- en oogpotloden

Alle potloden die je kan slijpen zodat ze zo goed als nieuw zijn, zijn oké om te delen. Het slijpen verwijdert immers alle bacteriën die voor eventuele infecties kunnen zorgen. Reinig je scherper één keer per week met alcohol of gebruik een make-upspray met alcohol om je tool brandschoon te houden.

Lippenpotlood van Chanel, 24 euro
Lippenpotlood van Chanel, 24 euro

5/

6. Wimperkruller

Bacteriën overleven niet lang op metaal en roestvrij staal dus het volstaat om een wimperkruller na gebruik met een antibacterieel doekje (of eventueel zelfs een tissue) schoon te maken voor je vriendin haar wimpers krult. Let er wel op dat je je wimperkruller niet uitleent als er nog restjes eyeliner of mascara aanhangen! Speel dus op zeker en maak er een gewoonte van om je wimperkruller na elk gebruik snel even te reinigen. Hetzelfde geldt voor je pincet.

Wimperkruller van Hema, 3 euro
Wimperkruller van Hema, 3 euro

6/

7. Nagellak

Het is allesbehalve een makkie voor bacteriën om in de formule van een nagellak te overleven dus je kan gerust met de nagellakjes uit de collectie van een vriendin experimenteren. Pas echter wel op met nagellaktools zoals nagelknippers, bokkenpootjes en vijlen.

Longwear nagellak van Pronails, 14,95 euro
Longwear nagellak van Pronails, 14,95 euro

7/

18. Borstels

SATURDAY NIGHT LIVE -- Episode 12 -- Air Date 02/02/2002 -- Pictured: (l-r) Amy Poehler as Barbie, Britney Spears as Skipper during the "Inside Barbie's Dreamhouse" skit on February 2, 2002 (Photo by Mary Ellen Matthews/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

De enige reden waarom je geen borstel van iemand anders zou mogen gebruiken, is om het risico op het overdragen van luizen te minimaliseren. Maar gezien de kleine rukkers vooral op de hoofden van kleine rukkers voorkomen, valt dat risico als tiener of volwassene nogal mee. Lees hier hoe je je haarborstel het beste reinigt.