Bloggers niet welkom op fashion week

Gepubliceerd op 10 december 2013 door Laure Vandendaele
Bloggers niet welkom op fashion week

bloggersnewyork

De kans dat je tijdens de volgende modeweek van New York een blogger op de eerste rij spot, lijkt bijzonder klein. De organisatie achter NYFW meent dat frontrows opnieuw bevolkt moeten worden door mensen die er moeten zijn: modejournalisten en inkopers.

Is het einde van 'het modecircus', zoals journaliste Suzy Menkes het zo mooi omschreef, in zicht? Als het van de organisatie achter de New Yorks modeweek afhangt, is het na jaren met frontrows vol graag gefotografeerde celebs en bloggers tijd om terug naar de essentie van fashion week te gaan. En dat is zaken én op een serieuze manier aan mode doen.

Eerder dit jaar deed Fern Mallis, oprichtster van de New Yorkse modeweek, haar beklag over het grote aantal modebloggers die de frontrow zitjes inpalmden. Mallis vond het 'tijd voor verandering' en haar pleidooi werd gehoord. Volgens The Wall Street Journal zal de media guestlist met 20%  inkrimpen en zullen vooral de kaartjes voor bloggers sneuvelen.

Hoewel de bekende internetfenomenen niet langer met open armen ontvangen zullen worden, betekent dit niet dat ze de nieuwe paria's van de mode-industrie worden. De grote labels geven de modebloggers alle kansen om het defilé live te volgen, al zal dat via een livestream op de laptop zijn.