6 beste foundations voor een donkere huid

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
6 beste foundations voor een donkere huid

Als je een donkere huid hebt, is het een stuk lastiger om de juiste foundation te vinden. In een zee van ivoor, zijn mokka en chocolade tinten meestal moeilijk te vinden. Gelukkig is er over de jaren heen veel vooruitgang geboekt en breidt het aanbod zich steeds verder uit!

Deze 6 merken bieden een uitgebreide kleurenspectrum aan:

1/

foundation donkere huid21. Black up - Matifying Fluid Foundation (€ 36,50)

Black up brengt make-up die helemaal is aangepast aan donkere en goudbruine huidtinten. Deze foundation geeft je een zeer natuurlijke afwerking en komt in meer dan 18 tinten voor een donkerdere huid. Online te verkrijgen via de webshop.

2/

foundation donkere huid4

2. Bobbi Brown - Skin Foundation SPF 15 (€ 44,86)

Bobbi Brown heeft veel te bieden voor elke huidskleur: van hele lichte tot hele donkere foundations. De skin foundation SPF 15 geeft je een onzichtbare, gewichtsloze dekking en komt in ongeveer 9 tinten voor donkerdere huiden. Ga langs bij een van hun filialen in Antwerpen of Brussel.

3/

foundation donkere huid 3

3. Black Opal - True Color Stick Foundation (€ 8,93)

Black Opal heeft een serie make-up dat speciaal ontworpen is voor vrouwen van elke kleur! De true color stick foundation komt in meer dan 14 prachtige, donkere tinten. Online beschikbaar bij Ici Paris XL.

4/

foundation donkere huid1

4. Lancôme - Teint Miracle (€ 40,95)

Het is niet voor niks dat Lupita Nyong’o een van de gezichten is van Lancôme! Dit merk biedt een breed assortiment producten voor mensen met wat meer pigment. Deze foundation komt in ongeveer 8 donkere tinten en laat je huid stralen voor uren aan een stuk! Beschikbaar bij Ici Paris XL, INNO en Planet Parfum.

5/

foundation donkere huid 6

5. Iman Cosmetics - Luxury Radiance Liquid MakeUp (€ 29,95)

Topmodel Iman Bowie ontwikkelde in 1994 haar eigen make-up lijn, specifiek gericht op donkere vrouwen. Deze foundation bevat een lichte formule die het gezicht een gezonde uitstraling geeft. Hij komt in meer dan twaalf tinten en is online beschikbaar.

6/

foundation donkere huid5

6. MAC Cosmetics - Studio Fix Fluid SPF15 (€ 31,50)

MAC Cosmetics, waarschijnlijk de meest bekende in dit rijtje, heeft een uitgebreid aanbod (meer dan 17 tinten!!) aan producten voor de getinte en donkere huid. De Studio Fix Fluid geeft je een natuurlijke matte afwerking en is goed verkrijgbaar, zowel online als in hun fysieke winkels.

(stagiaire Unwiza Nkanika)