GYM CLASS HEROES: LAURE BIJ DE PERSONAL TRAINER – DEEL 2

Gepubliceerd op 26 juli 2016 door Laure Vandendaele
GYM CLASS HEROES: LAURE BIJ DE PERSONAL TRAINER – DEEL 2

Na een ‘leg day’ om nooit te vergeten, gaat missie ‘whip me into shape’ gewoon verder. Hoe verloopt het trainen met een persoonlijke sportcoach na enkele weken? GETEST: trainen met de personal trainer: deel 2.

Zoals u hier kan lezen, ging ik enkele weken geleden hoogstpersoonlijk uitzoeken hoe het is om met een personal trainer te trainen. Les 1 – leg day – was een ervaring om nooit meer te vergeten (pijn!) en ook de volgende lessen zetten mijn spieren bij momenten in vuur en vlam.

Na de benen en billen moesten armen, rug en schouders het ontgelden. ‘Armen worden een makkie’, dacht ik lichtjes overmoedig na de week vol brandende beenspieren. Wat gewichten in de lucht duwen, hoe moeilijk kan het zijn? Of een gewicht voor je uit houden, zou ik daarvan zweten? Het antwoord is wel degelijk: ‘ja’. Want hoewel ik ervan uitging best wat kracht in mijn armen te hebben zitten, bleek dat in realiteit dik tegen te vallen. Al snel trilden mijn armen alle kanten op en moest ik noodgedwongen de gewichten van 6 kilogram vervangen door die van 4. En voor sommige oefeningen door die van 2. Van alle oefeningen vond ik de overhead extension de zwaarste en ik was dan ook meer dan tevreden toen 'arm day' er voor een paar weken opzat.

Schouders en rug trainen bleek meer mijn ding, misschien omdat ik daar van nature wel wat spieren heb zitten. ‘Moeilijk kan ook’ is een mantra dat personal trainers maar al te graag hanteren want tijdens dat uurtje ‘one on one’ krijg je geen cadeaus. Opgeven is geen optie, het gewicht vol colère naar het hoofd van je personal coach zwieren nog minder. En dus sleep ik me week na week naar de L.A. Gym om met tegenzin te arriveren en met een ‘ik kan de wereld aan gevoel’ terug naar huis te gaan. Hoewel één uurtje personal trainen naar mijn gevoel niet genoeg is om snel resultaat te boeken, sport ik ook in mijn eigen tijd flink verder en volg ik een gezond en gebalanceerd dieet. Het voedingsschema dat de coach me gaf, bleek met mijn wat hectische levensstijl onmogelijk. Met een beetje organisatie en opzoekingswerk zou ik het zelf ook wel kunnen. En het loonde want na amper drie weken merkte Axelle al subtiele veranderingen aan mijn lichaam op. ‘Volgende keer op de weegschaal’, zei ze terwijl mijn maag meteen ineen kromp. Vol enthousiasme waagde ik me die ochtend aan oefeningen met klinkende namen zoals dumbbell, hammer en bar curls. High fiven ging een paar dagen moeilijk en toen…toen ging het helemaal mis.

Wat geeft drie maanden sporten met een personal trainer? Lees het in het septembernummer van ELLE België.
Meer info over L.A. Gym en trainen met Axelle op www.lagym.be