Nieuw beautyritueel maakt komaf met panda-ogen

Geüpdatet op 23 mei 2019 door Laure Vandendaele
Nieuw beautyritueel maakt komaf met panda-ogen

Reinigingslotion en watjes mogen in de kast blijven liggen. Vergeet alles wat je weet over make-up verwijderen: vanaf nu bestrijden we de panda-ogen onder de douche en maken we ons gezicht schoon met een stift.

Make-up op doen is fun, je teken- en smeerwerk 's avonds weer verwijderen is dat net een tikkeltje minder. En wanneer je er net een fijn avondje uit op hebt zitten, is de uitdaging om jezelf naar de badkamer te slepen des te groter. Maar, met make-up gaan slapen is uit den boze, dat weten we intussen allemaal. Doe in een uiterst geval van nood toch nog nog een beroep op een zacht micellair doekje dat ogen, huid en lippen reinigt en probeer zeker deze nieuwe beautyrituelen uit.

1/

  1. Verwijder je make-up met een stift

Enkele maanden geleden berichtten we al over de cleansing stick, makkelijk mee te nemen stiften die make-up verwijderen en de huid verzorgen. Deze maand lanceert Clinique met de Take The Day Off Eye Makeup Remover Stick
een Europese variant van het Koreaanse succesnummer.

LEES OOK: reinig je gezicht met een stift.

Take The Day Off Eye Makeup Remover Stick, 23,30 euro
Take The Day Off Eye Makeup Remover Stick, 23,30 euro

Eens je de balsem op de huid aanbrengt, verandert die in een olie waarmee je elke make-up, van een natuurlijke daglook tot een dramatische smokey eye, snel verwijdert. Daarnaast bevat de formule werkstoffen die de huid rond de ogen extra hydrateren zonder een vette film achter te laten.

Hoe gebruik je de stick?

  • voor een touch-up: maak je vingertoppen nat en masseer een kleine hoeveelheid van het product op het plekje waar je make-up wil verwijderen.
  • Een zware make-uplook verwijder je door de stick met warm water te vermengen en de emulsie zachtjes rond de ogen te masseren. Dep de huid daarna zachtjes droog.

De Take The Day Off Eye Makeup Remover Stick van Clinique (23,30 euro) is vanaf deze maand verkrijgbaar bij Galeria Inno en via clinique.be

2/

2. Verwijder je make-up onder de douche

Panda-ogen staan bijzonder goed bij babypanda P. en moeder Hao Hao maar uit recent onderzoek van Nivea blijkt dat 46% van de vrouwen die make-up gebruikt minder opgezet met de donkere kringen is. No shit, Sherlock.

Dat zoveel vrouwen met 's ochtends met de gevreesde panda-ogen wakker worden is niet verrassend als je weet dat maar liefst 58% (!) van de vrouwen hun gezicht enkel met water wast. Om alle vrouwen die hun reinigingsritueel liefst zou snel en simpel mogelijk houden tegemoet te komen, ontwikkelde Nivea een nieuwe make-upremover voor onder de douche. Die breng je, zoals je wel kan vermoeden, onder de douche met je vingertoppen masserend aan rond de ogen en op de rest van je gezicht. Afspoelen en klaar!

Make-up remover voor onder de douche van Nivea, 4,99 euro
Onder de Douche Make-up Remover van  Nivea, 4,99 euro

Handig maar wat ons betreft enkel geschikt voor avonddouchers. Wie 's ochtends immers nog panda-ogen weg te gommen heeft, sloeg het reinigingsritueel de avond voordien duidelijk over en wat hadden we nu weer afgesproken?

Onder de Douche Make-up Remover ( 4,99 euro) bestaat  in 2 formules en is geschikt voor de normale tot gemengde huid en de droge tot gevoelige huidjes.