Deze 7 irritante sporttypes vind je in elke fitness

Gepubliceerd op 2 mei 2019 door Elise Van de Meulebroucke en Lore Ginneberge
Deze 7 irritante sporttypes vind je in elke fitness

Wie op regelmatige basis naar de fitness gaat, weet dat gymzalen een broeihaard zijn van irritante sporttypes.

Hier een overzicht van herkenbare, vervelende figuren die gegarandeerd bij jou in de gym rondlopen. Of misschien herken je jezelf wel in één van deze stereotypen?

1/

De kreunende krachtpatser

screamers

Deze zelfverzekerde en fanatieke gewichtheffer kiest steevast voor dumbbells van het zwaarste kaliber, met als gevolg dat je hem al van ver herkent aan de abnormaal luidruchtige oergeluiden die hij uitstoot. Show off... 

2/
De babbelzieke bomma

irritante fitnesstypes oma

Dit spraakwaterval doet sportoefeningen aan een slakkentempo, want het merendeel van haar tijd besteedt ze aan het rondbazuinen van haar levensverhaal tegen ie-de-reen die het horen wil, of niet. De gymzaal ziet ze als tearoom en ze gebruikt haar nordic walking stelten ook graag op de loopband.

3/

De naturisten met exhibistionistische trekjes

gif

Je goed in je vel voelen is één ding. Het urenlang etaleren van dat lijf in de openbare kleedkamer van de sportschool iets helemaal anders. Dat lichaamsmasker kan je gerust ook thuis laten intrekken en je snorharen epileren lukt best met een handdoek om. Wij danken u.

4/

De opgemaakte poser

irritante fitnesstypes selfie

Terwijl jij ligt te zwoegen, is deze zelfverklaarde fitfluencer voortdurend in de weer om fotografische bewijzen te verzamelen van zijn/haar aanwezigheid in de fitness. Geen enkele spiegel in de gymzaal is veilig voor diens mirror selfies. Dat is dan ook de enige reden waarom dit type naar een sportzaal trekt, want van zweten is alvast geen sprake.

P.S. Texten en tokkelen op een fitnesstoestel werkt op de zenuwen van menig fitness member.

5/

De bedrijvige betweter

gym-personality

Terwijl jij in opperste concentratie je reeksen squats afwerkt, komt er een wijsneus aangestormd die je overvalt met ongevraagd advies. Oké, het mag dan wel goed bedoeld zijn, maar dat opdringende geleuter kan al snel in het verkeerde keelgat schieten.

6/

De creepy flirter

flirt1

Hij volgt je als een schaduw van toestel naar toestel. Van de intussen-niet-meer-zo-subtiele lonkende blikken die hij je toewerpt, krijg je koude rillingen. Aan opgeven denkt dit type echter niet. Net wanneer jij naar adem snackt op het krachttoestel, hapt hij toe met de zoveelste onnozele openingszin.

Wake up guys: fitnessflirten is alleen voor de allersubtielsten weggelegd.

7/

Het gedreven gymkoppel

irritante fitnesstypes

Onder het motto 'couples who lift together, stay together' is dit duo 24/7 in de gymzaal te vinden. Het lijkt alsof ze samen in een lockertje leven. Toegegeven, soms is deze gedeelde dedication best jaloersmakend, maar cringy kusjes tijdens het sporten? Nee bedankt. Tijdens onze workout willen we een minimum aan lichaamscontact, alsjeblieft dankjewel.

PS: matching outfits is een don't.

LEES OOK: 10 irritante Instagramaccounts om onmiddellijk te ontvolgen.