Hier is een lading Belgische fitfluencers die je absoluut moet volgen

Gepubliceerd op 18 april 2018 door Isabelle
Hier is een lading Belgische fitfluencers die je absoluut moet volgen

De zomer is in aantocht en bij heel wat mensen begint het te kriebelen om te sporten en die winterse comfort food aan de kant te schuiven. Tijd om uit die luie zetel te komen, maar hoe begin je eraan? Wij selecteerden tien inspirerende dames van eigen bodem die je een stukje op weg kunnen helpen:

1/

@ALEXTRAVOCADO

Onder het motto “lifting weights and forks” leeft deze vrolijke meid haar beste fitness life. Ze trekt haar neus niet op voor een hamburger of bakje friet, omarmt zelfs die gevreesde cheat days, maar stort zich vervolgens vol overgave in een stevige krachttraining. Ze deelt met plezier haar recepten, zowel wat cheat meals als gezonde maaltijden betreft. Voor al wie extra kilo’s aan spiermassa met open armen verwelkomt!

2/

@FURELISEVDM

“Onze” Elise, in een vorig leven nog redactrice voor ELLE.be, leidt al jaren een dubbelleven: model en fashionista by day, hyperkinetisch sportverslaafde na de uren. Specialisatie? Geen: Elise is van alle markten thuis en rijgt sessies Pilates, krachttraining, hardlopen, boksen, en, en, en… aaneen. Meest recente wapenfeit: de marathon van Rotterdam. Geen idee welke discipline bij jou past? Volg haar stories en je krijgt een ideetje van wat al die verschillende sporten inhouden.

3/

@YOGA_FACTORY

De Yoga Factory in Antwerpen is de studio van voormalig Australische ballerina Hayley Alexander (tevens ook leuk om te volgen onder de naam @hailsalexander). Je kan er terecht voor pilates, yoga, zwangerschapsbegeleiding, de barre workout en bounce –trampoline (!) dus- trainingen. Saai in vergelijking met energieke krachttrainingen? Allerminst! Hayleys waanzinnige videootjes op Instagram bewijzen hoe extreem pilates en co kunnen zijn. Het geeft ons keer op keer zin om te gaan sporten, opgelet: hoog risico op verslaving! (Tussen haakjes: de Yoga Factory is dé hangout van modellen en influencers en het bijzonder fotogenieke kader heeft daar iets mee te maken.)

4/

@NAFITHIAM

En dan is er natuurlijk ook golden girl Nafi Thiam, die ons land al meermaals apetrots maakte in de categorie Zevenkamp. Hoe het leven van een  24-jarige Olympische atlete eruitziet? Waanzinnig, en tegelijk opvallend gewoon: Nafi studeert, onthult in een hilarische throwback post hoeveel ze de klassieke loopcross vroeger haatte (“ik deed het voor de hotdog aan de finish”), reist de wereld rond, is Nike ambassadrice, jaagt er indrukwekkende krachttrainingen door (je kan niet geloven wat ze zoal kan optillen!) en heeft kort samengevat eigenlijk gewoon ons hart veroverd. Nafi for the win!

5/

@ELLE_BELGIE

De sportkriebels razen door onze redactie en ook wij leveren je heel wat gezonde workout én dieet tips. Of je nu een killer body wil, liever voor een soft body gaat of gewoon lekker in je vel wil zitten, in de categorie Move Your Body doe je heel wat praktische kennis op over workouts en een gezonde levensstijl. Tijd voor actie? Volg één van de intensieve workout video's uit de ELLE Workout playlist op YouTube, keuze genoeg uit barre workout, ballettrainingen, cardio, bodyweight workout, pilates, krachttraining en nog veel meer!

6/

@STEFFIVERTRIEST

Het brein achter de byebyecheeseburger blog is een geschenk uit de hemel aangezien ze er haar levensmissie van maakte een gezond alternatief te vinden voor ons favoriete junk food. Hamburgers, frietjes, lasagne en hopen pasta, maar dan op een dieetvriendelijke manier. We zijn niet alleen verslaafd aan haar eindeloze archief recepten, ook haar yoga tips & tricks werken inspirerend. Leuk extraatje: je ontdekt op haar feed heel wat mooie sportswear.

7/

@FEELFANTESSTIC

Ideaal voor wie aan de slag wil in zijn of haar huiskamer. Tess, een personal trainer, overstelpt je niet alleen met een hoop motivatie en informatie over sport en dieet, via haar YouTube kanaal Feelfantesstic toont ze je ook hoe je buiten de sportschool en zonder al te veel materiaal aan je lichaam kan timmeren.

8/

@GUDRUNHESPEL

Aangetrokken door cardio en crossfit? Dan moet je bij Gudrun zijn, een lifestyle en fitness blogster die naast gezonde recepten ook workout tips deelt: lopen voor beginners, hoe voorkom je kwetsuren, hoe verzet je je grenzen, enzovoort. Daarnaast haalt ze ook enkele taboe's uit de schermerzone: ooit al van orthorexia gehoord? Het obsessieve nastreven van een overdreven gezonde levensstijl dus. Gudrun liet zich er ooit door vangen, net als door eetstoornissen, maar dat zal geen tweede keer gebeuren. Wie een gezonde, maar bovenal gebalanceerde levensstijl wil nastreven, is hier dus aan het juiste adres.