Gym Class Heroes: Elise bij de personal coach – deel 1

Geüpdatet op 15 februari 2019 door Elise
Gym Class Heroes: Elise bij de personal coach – deel 1

Te fanatiek bezig met sport? Ik? Ach kom nou. Toch meenden de meeste trainers van wel. Tot op een mooie dag... 

Vooraf:

Even voorstellen. Ik ben een zelfverklaarde sportaholic. Wat houdt dat in? Rustdagen zijn schaars en liefst van al train ik tweemaal per... dàg. Mijn favoriete ochtendspurt gaat richting fitness en ook na het werk rep ik mij steevast naar de shala, boksring, crossfit, wat je maar wil.

Voor mijn verjaardag wens ik een lactaattest, een foamroller en een paar sportleggings. Op mijn bucketlist prijken er dan weer tripjes naar de Mont Ventoux, verre diepzeeduikoorden of hiketrekpleisters. Ik haal steevast mijn fitnesskaartje boven om te pinnen. Om je maar een idee te geven hoe waardevol ik het acht. 

Ik ben een autodidact in het sporten. Ik maak mijn eigen schema's, luister naar mijn lichaam - niemand die dat zo goed kan als mezelf, toch? - en ben ronduit eigenwijs als het op trainen aankomt.

Waarom dan Personal Training

In het kader van onze ELLE Bucketlist - en omdat mijn nieuwsgierigheid de bovenhand nam - klopte ik onlangs aan bij een personal trainer. Sceptisch, want wat kon die mij nu nog bijleren...

Véél, zo bleek:

1/

Triatleet leed

The early bird catches the worm, dat dacht Jonathan - de PT in kwestie - ook. Hij stelde voor tweemaal per week te trainen en ik kreeg de ochtendshift. Stipt om 7 uur (een maandagochtend welteverstaan) wachtte hij me op in de high end fitness The Brick in Antwerpen.

image1-6

Jonathan blijkt polyatleet te zijn, van voetballen tot wielrennen, hij kan het allemaal. Tegenwoordig focust hij zich op triathlons.

Jonathan is een voorstander van functioneel trainen. Geen sprake van leg-, arm- of absdays, élke spiergroep wordt getriggerd aan de hand van ingenieuze, inventieve oefeningen (die hij grotendeels zelf uitvindt). Resultaat: een pittige full body work out waar geen simpele reeksen of eindeloze herhalingen squats, lunges, push- of pull-ups aan te pas komen. Neen, een squat wordt aangevuld met rekkers, TRX-koorden en ander materiaal, zodat je hele lichaam baat heeft bij de oefening. Jonathan kijkt nauwkeurig toe en grijpt in waar nodig.

IMG_8430

Stretch o' clock

Na het eerste kwartier ben ik doodmisselijk en na 50 minuten klaar voor het grofvuil. Is het de intensiteit? Moet mijn lichaam wennen aan deze nieuwe manier van trainen? Of ligt het aan het tijdstip? Hoe dan ook: nooit eerder keek ik zo hard uit naar het stretchgedeelte.

Jonathan raadt aan om volgende keer toch een banaan en/of een glas amandelmelk naar binnen te spelen alvorens te trainen.

Het resultaat? Kijk mee: