Waar scoor je een echte vintage bruidsjurk?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Waar scoor je een echte vintage bruidsjurk?

Goed nieuws voor romantische zielen die graag in een jurk van lang vervlogen tijden naar het altaar stappen: steeds meer (web)winkels specialiseren zich in de verkoop van preloved bruidsjurken.

Het is hyper origineel, lekker poëtisch (want wie o wie was de bruid die het voor jou droeg??) en kost meestal een pak minder dan een kersverse creatie: er valt heel wat te zeggen voor een authentieke bruidsjurk. Onze favoriete (online) adresjes op een rijtje: 

1/

  1. Laura Dols 

LRDLS_040-064_Final_sRGB_LauraDols

Laura Dols is een begrip in Nederland: in de kleine boetiek in de Amsterdamse Negen Straatjes vliegen antieke tutu's, bolero's en handtassen sinds dertig jaar over de toonbank. De winkel telt heel wat stylisten onder haar vaste klanten, die er pareltjes voor hun editorials of beroemde clientèle komen scoren. Sinds enkele jaren biedt de boetiek ook een gespecialiseerde service voor bruiden: je krijgt de keuze uit meer dan 300 verschillende modellen, daterend van de jaren twintig tot tachtig, die je in samenspraak met het styling team kan aanpassen en updaten waar nodig. Klik hier voor meer info en om een afspraak te maken!

2/

2. Millay Vintage 

Waar koop je een echte vintage bruidsjurk

Fan van Downton Abbey? Dan moet je bij Millay Vintage zijn! De Amerikaanse shop heeft een prachtig aanbod Edwardiaanse trouwjurken en -accessoires. Verder ook veel moois uit de jaren dertig en veertig -het beste uit de stillekes zeg maar!

Klik hier voor meer info.

3/

3. Gossamer 

gossamer

Het aanbod bij Gossamer is gigantisch, voor je het weet ben je uren verloren aan het doorzoeken van haar enorme online kleerkast. Je gaat er van Edwardiaanse jurken naar funky eighties creaties, allemaal met een constante: ze zijn romantisch én razend sexy -denk see-through effecten en peekaboo snit. Wie zei dat je (over)(groot)moeder zo braaf was?

Klik hier voor meer info.

4/

4. Adored Vintage 

adoredvintage

Een rijk aanbod antieke en fifties bruisjurken, maar ook authentieke juwelen en accessoires om mee uit te pakken -wij kraakten alvast helemaal voor een kroon/sluier/bloemenkrans die een bruidje ergens aan het begin van de eeuw een gigantisch Bridezilla moment moet hebben opgeleverd...!

Klik hier voor meer info.

5/

5. Etsy

waar scoor je een echte vintage bruidsjurk

En dan is er natuurlijk ook Etsy, de online markt waar je àlles kan scoren, ook vintage bruidsjurken dus. Het duurt even voor je het kaf van het koren hebt gescheiden, maar je vindt er wel degelijk authentieke pareltjes. Bovendien zijn de prijzen hier echt lekker laag.

6/

6. William Vintage 

waar scoor je een echte vintage bruidsjurk3

De tweedehandsshop van de Londense vintage koning was lange tijd gereserveerd voor de stylisten van A-list sterren en toonaangevende magazines. Kate Moss, Amal Clooney, Victoria Beckham en Rachel Zoe kopen er onder andere hun preloved outfits in, tijd om in hun voetsporen te stappen! Je kan natuurlijk altijd een retourtje Londen boeken en de winkel zelf bezoeken -naar verluidt een wonderlijke ervaring op zich- maar sinds kort kan je ook online terecht voor (een deel van) de fabelachtige collectie couture van de voorbije eeuw. Je raadt het al: enkel de beste labels en modehuizen krijgen een plekje in deze digitale rekken, al vonden wij ook enkele mooie jurken onder de €500. William Vintage heeft geen afzonderlijke bruidsafdeling, maar we spotten heel wat witte creaties in de feestcollectie: even goed!

Klik hier voor meer info.

7/

7. Modes Antique Textiles

6

Geen vertrouwen in het online gebeuren? Brussel barst van de originele vintage boetieks die je ongetwijfeld een spannende zoektocht opleveren. Zo is er Modes Antique Textiles, gespecialiseerd in stukken uit de 18de, 19de en vroeg-20ste eeuw. De winkel focust niet enkel op bruidsjurken, maar wie goed zoekt... die vindt! Leuk extraatje: de winkel verkoopt ook authentieke stoffen, details (denk kraagjes, mouwen, knopen) en accessoires -de bouwstenen van jouw hyper originele bruidsjurk-met-vintage-details? Eentje voor de knutselaars!

Klik hier voor meer info.

8/

8. Gabriele Vintage 

Millay-Vintage-cover2-970x508

De nadruk bij Gabriele Vintage ligt op kwaliteit: de in-store collectie bestaat uit creaties van de jaren twintig tot tachtig, stuk voor stuk geselecteerd omwille van hun goede ambachtswerk. Onder het motto "vintage is geen mode, maar een levensstijl" begeleidt het gemotiveerde team achter dit bolwerk van authenticiteit je tijdens je zoektocht naar dé perfecte jurk.

Klik hier voor meer info.