Waar scoor je een echte vintage bruidsjurk?

Geüpdatet op 2 mei 2024 door Isabelle Vander Heyde en Lisa Aelvoet
Waar scoor je een echte vintage bruidsjurk?Something Something

Goed nieuws voor romantische zielen die graag in een vintage bruidsjurk naar het altaar stappen. Steeds meer (online) boetieks specialiseren zich in de verkoop van preloved trouwjurken.

Het is origineel, duurzaam en kost meestal een pak minder dan een kersverse creatie: er valt heel wat te zeggen voor een vintage bruidsjurk. Onze favoriete (online) adresjes op een rijtje: 

Something Something

Het Antwerpse Something Something van content creator Paulien Riemis huist een prachtige en bovendien zorgvuldig uitgekozen selectie van preloved trouwjurken. Van maat 32 tot 46 en van €250 tot €2500 je vindt hier jurken in alle maten en voor alle budgetten. Passen kan op afspraak in de showroom in Zurenborg.

Laura Dols

Laura Dols is een begrip in Nederland: in de kleine boetiek in de Amsterdamse Negen Straatjes vliegen antieke tutu's, bolero's en handtassen sinds dertig jaar over de toonbank. Sinds enkele jaren biedt de boetiek ook een gespecialiseerde service voor bruiden: de jurken kosten gemiddeld €450 en dateren uit de jaren twintig tot tachtig, die je door gespecialiseerde coupeuses volledig kan aanpassen naar jouw wensen. Klik hier voor meer info en om een afspraak te maken!

La Mariée à Bicyclette

In Waals-Brabant biedt La Mariée à Bicyclette  een uitgebreid aanbod aan tweedehandse bruidsjurken van gevestigde merken. Online ontdek je een overzicht van de jurken die je in de showroom kan passen. Vind je de jurk van je dromen, dan kan je deze ten slotte tot in de kleinste details laten personaliseren onder begeleiding van eigenaressen Bénédicte en Véronique.

Gossamer 

Het aanbod bij Gossamer is gigantisch, voor je het weet ben je uren verloren aan het doorzoeken van haar enorme online kleerkast. Je gaat er van Edwardiaanse jurken naar funky eighties creaties, allemaal met een constante: ze zijn romantisch én razend sexy -denk see-through effecten en peekaboo snit. Wie zei dat je (over)(groot)moeder zo braaf was?

Klik hier voor meer info.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by G O S S A M E R (@shopgossamer)

Stillwhite

Op zoek naar een vintage bruidsjurk? Dan ben je bij Stillwhite aan het juiste adres. Deze wereldwijde marktplaats voor trouwjurken brengt vrouwen die hun jurk willen verkopen in contact met toekomstige bruiden. Het aanbod is enorm en je kan er koopjes scoren van topmerken als Pronovias, Alexandra Grecco, Badgley Mischka en meer.