GETEST: de make-upcollectie van Lidl

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
GETEST: de make-upcollectie van Lidl

Lidl stunt met make-up aan little prijsjes (1,99 euro!) maar kunnen de beautyproducten van de supermarktketen ons bekoren? Wij lieten onze gebruikelijke foundation en mascara links liggen en gingen in full Lidl look op stap.

Dat make-up niet duur moet zijn om het tot favoriet in je make-upkit te schoppen, weet iedereen die zijn of haar mascara, foundation of oogschaduw in de beautyafdeling van de supermarkt of drogisterij vond. Je zou zelfs mogen stellen dat 'budget' is sommige gevallen 'bae' is. Maar geldt dat ook voor foundations, nagellak en mascara's die in een budgetsupermarkt zoals Lidl aangeboden worden? Nu de Duitse keten het bestaande gamma onlangs uitbreidde met tal van nieuwigheden leek de tijd rijp voor een 'getest'. Mijn huidige favoriete mascara van Chanel (Dimensions de Chanel, 33 euro), foundation (Maestro Glow van Giorgio Armani, 68 euro) en lippenstift (Versicolour in 'Tattoo My Heart van M.A.C, 23 euro) kregen een avondje vrijaf en ik deed een eenmalig beroep op hun minder prijzige evenknieën. Zoals gewoonlijk hydrateerde ik mijn huid met een vochtinbrengende crème, daarna was het aan de foundation met weggeefprijs van 1,99 euro om zich te bewijzen.

FOUNDATION van CIEN, 1,99 euro
Beschikbaar in vier kleuren

LIDL_111947b

Deze foundation is dik maar romig waardoor het product zich best makkelijk over de huid laat verdelen. Omdat mijn huidskleur net tussen twee tinten in zit, mix ik Shell met Natural Beige om een kleur te krijgen die zo dicht mogelijk tegen mijn eigen huidskleur aanleunt. Mijn collega beoordeelde deze foundation als 'te vettig' maar door een combinatie van mijn droge huid en voorliefde voor een dauwfrisse look, wil ik dit product niet meteen in de vuilbak flikkeren. Mijn huid oogt egaal, roodheden zijn verdoezeld en het product blijft een paar uur lang mooi op zijn plaats zitten. Nadeel: het gebrek aan zonnebescherming. In combinatie met een laagje zonnecrème loop je immers het risico dat de grondlaag van je make-up een te vettig boeltje wordt. Voor wie een combinatie van huidverzorging, een lichte dekking en zonnebescherming (maar SPF10!) verkiest, heeft Cien ook een BB Gezichtscrème (1,99 euro) in twee verschillende tinten in het gamma zitten.

1/

OOGSCHADUW, 1,99 euro
Beschikbaar in vier kleuren

LIDL_Oogschaduw_1

Al bij het openmaken van de verpakking is het meteen duidelijk dat de oogschaduw een minder positief verhaal wordt. Het kost me best wat moeite om de bleke kleur op mijn penseel te laden (terminologie die ik tijdens mijn make-upopleiding oppikte), een gevolg van een te laag gepigmenteerde samenstelling van het product. Ook is het oppassen geblazen dat de kleine deeltjes die door de wrijving van het penseel loskomen niet op de rest van je gezicht belanden. Er zijn verschillende laagjes 'Vanilla Cream' nodig om mijn bewegend ooglid van een subtiel 'nude' kleurtje te voorzien, daarna gebruik ik 'Brilliant Brown' om de crease in de definiëren en de buitenste ooghoek in te kleuren. Ook dit kost me meer tijd dan met mijn gebruikelijke oogschaduwpaletten maar het lukt me enigszins om mijn oog naar behoren op te maken. Al vrees ik dat deze oogschaduw die 'drinks na het werk' niet haalt.

2/

MASCARA EXTRA VOLUME, 1,99 euro
Er is ook een waterproof variant beschikbaar

LIDL_111966a

De mascara extra volume hoeft niet echt onder te doen voor andere mascara's in het budgetsegment. Hoewel het borsteltje het product zuinig op de wimpers aanbrengt, zijn alle haartjes verlengd en mooi donker. Net omdat goedkopere mascara's vaak zuinig zijn, gebruik ik die graag op de onderste wimpers om het risico op klontertjes en samenklittende haartjes te vermijden. Deze mascara is hiervoor uitermate geschikt.

3/

LIPPENSTIFT, 1,99 euro
Beschikbaar in zes kleuren

LIDL_111986_10a

De lippenstiften hebben een vrij transparante en romige textuur die makkelijk over de lippen glijdt. Ik kies voor 'Cosy Rose', een zachtroze lippenstift die het gezicht kleur geeft zonder overheersend te zijn. Helemaal mijn ding. Het enige nadeel is ook nu weer de houdbaarheid. 's Avonds merk ik dat ik weinig flatterende lipafdrukken nalaat op de rand van mijn glas en zelfs op mijn bestek. Tijdig bijkleuren is een noodzaak en vergeet nadien zeker niet in een tissue te happen om te houdbaarheid te verlengen. Omdat deze collectie geen blush bevat gebruik ik een beetje 'Cosy Rose' op de wangen als een transparante cream blush. Werkt perfect.

4/

LIPGLOSS, 1,99 euro
Beschikbaar in 6 kleuren

LIDL_111964d

De 'Sweet Toffee' lipgloss ziet er met zijn bruine tint niet meteen aantrekkelijk uit maar eens het kleurtje op de lippen zit, valt het best mee. Het fijne borsteltje maakt precies aanbrengen verrassend makkelijk al is het met de ietwat lopende textuur oppassen op netjes binnen de lijntjes te kleuren. In tegenstelling tot heel wat andere budgetglossjes voelt deze niet plakkerig maar eerder waterig aan op de lippen. Ook nu is het de houdbaarheid die te wensen over laat. Nadat ik mijn collega haar lippen kleurde met 'Rich Magenta' (een zachtroze dat er in de verpakking veel intenser uitziet dan op de lippen) en ze vervolgens een paar slokjes water dronk en een appel at, is er van het zomers glossje nog maar weinig te bespeuren. Maar ook dit product hoeft niet bepaald onder te doen voor andere prijsvriendelijke glossjes.

5/

NAGELLAK, 1,99 euro
Beschikbaar in zes kleuren

 

LIDL-Beauty-1-_24_

Ik probeer een metallic roze nagellak en breng twee laagjes aan voor perfecte dekking. De vrij brede borstel maak het lakken makkelijk maar de geur die tijdens het aanbrengen van de nagellak vrijkomt, is storend overheersend. De dekking van de bleekste kleur stelt teleur en ik lak dan ook niet meer dan de nagel van mijn pink. Hoewel ik in mijn leven al heel wat nagellakflesjes tegen de grond liet kletteren en ik slechts één keer met een gebroken flesjes op de keukenvloer eindigde, breekt de hals bij het opendraaien van het flesje zomaar af. De nagellak hangt overal, behalve op mijn nagels. Niet meteen mijn favoriete product uit de collectie maar voor een prijs van 1,99 per flesje mag je nu eenmaal niet al te veel verwachten.