10 aanpassingen voor een frissere werkruimte

Geüpdatet op 15 december 2020 door Elise
10 aanpassingen voor een frissere werkruimte

Herken je het? Cursussen op je bureau waar je je nog doorheen moet worstelen, een prikbord vol post-it's, om nog maar te zwijgen over die berg papierwerk... Beeld je in: hoe aantrekkelijk zou het zijn om de dag opgeruimd te beginnen?

Een tienstappenplan:

1. Orden je papierwerk 

Orden je papierwerk, gooi weg wat niet belangrijk is en berg de rest netjes op. Overloop dagelijks alle input die je leven binnenkomt en stel je daarbij de volgende vragen:

  • Gooi ik dit weg?
  • Bewaar ik dit?
  • Moet ik hiermee nog iets doen?

eef11b497208b0b49a598e0f7c534a7d

2. Geef je oplaadstation een plek.

Maak op je bureau of in een la een plekje waar je al je opladers verzamelt van telefoon, PDA en ander elektronisch gerei. Zo heb je alles bij elkaar liggen en hoef je er niet steeds naar op zoek. Bovendien is het geen slecht idee om ineens ook je snoeren op te ruimen. Met snoeropbergsystemen of simpel klitteband kun je de snoeren van PC, monitor, netwerk en USB makkelijk bij elkaar houden en uit het zicht werken.

1/

3. Maak je bureau aantrekkelijk

Investeer in minimalistische details en vervang die gratis pennenetui door een handige (en design) bureauset.

195825bd55d8adb93cf846c6ad4b2461

4. Schaf een cactus aan 

Een plant vermindert stress en verhoogt de concentratie. En daar heb je meer dan genoeg ruimte voor nu je bureau weer leeg is.

2/

5. Speel met verlichting

Last van vermoeide ogen na een dag achter de computer? Misschien ligt het aan je verlichting. Zorg voor voldoende daglicht op je werkplek.

52178786c4d7ec07115ab0f80fb93b96 (1)

6. Vermijd post-it's

Gebruik geen post-it’s, papiertjes of losse briefjes. Post-it's of kleine briefjes papier gaan gemakkelijk verloren en ogen erg rommelig. Centraliseer je to-do’s beter op een overzichtelijke lijst of in een schrift of verplaats belangrijke lijstjes naar een document op je computer.

3/

7. Kies een doordringende geurkaars

Hangt er ook steeds een caffeïnegeurtje in jouw bureau? Zoek een kaars met een geur die je gelukkig maakt. Er bestaan zelfs motivational candles, voor dat extra duwtje in de rug tijdens het studeren.

76e58d6f55ffd415a5fa0661f8c770c7

8. Leg alleen het hoogstnoodzakelijk op je bureau

Alleen de zaken waar je op dat moment mee bezig bent, mogen op je bureau liggen. De rest is slechts afleiding. Onderschat de kracht van een clean desk niet en houd het vanaf nu strikt geordend. Rommel bezorgt stress in je hoofd, een georganiseerde werkplek maakt jou productiever!