De echte reden achter het vertrek van deze Victoria’s Secret modellen

Gepubliceerd op 11 april 2016 door Isabelle
De echte reden achter het vertrek van deze Victoria’s Secret modellenLONDON, ENGLAND - DECEMBER 01: (Front row L-R) Victoria's Secret models Lily Aldridge, Behati Prinsloo, Alessandra Ambrosio, Candice Swanepoel, Elsa Hosk, Adriana Lima and Karlie Kloss attend the 2014 Victoria's Secret Fashion Show - Bond Street Media Event on December 1, 2014 in London, United Kingdom. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for Victoria's Secret)

De meeste modellen zouden een moord begaan om zich een Victoria’s Secret Angel te mogen noemen, maar eens het zover is, blijkt niet alles rozengeur en maneschijn.

Velen hangen na één seizoen al hun roze peignoirtje aan de haak, maar zelden durven ze eerlijk zijn over de reden achter hun plotse vertrek. Deze ex-engeltjes klapten wél uit de biecht:

1/

Erin Heatherton: „Ze vonden me te dik”

Victoria's Secret echte reden vertrek 2

Erin Heatherton liep van 2009 tot 2013 mee in de beroemde Victoria’s Secret show, maar kwam tijdens haar laatste stunt in aanvaring met de casting vereisten. Aan TIME Magazine deed ze recent dan toch uit de doeken hoe ze gevraagd werd af te vallen, zich op een verwoed dieet stortte en twee keer per dag ging trainen. „En tòch bekwam ik niet het door het label opgelegde resultaat. Het feit dat ik zo mijn best deed en toch niet perfect was, maakte me heel erg depressief. Ik had het gevoel dat mijn lichaam me alleen maar tegenwerkte en kwam op het punt dat ik naar mijn eten keek en me bedacht dat het een beter idee zou zijn gewoon niets meer op te eten.” Een keerpunt voor het jonge model: „Vandaag denk ik terug aan het gemene ‚te dik’ verdict en denk ik: ‚serieus?!’ Ik ben na die laatste show uit het hele verhaal gestapt, want ik wilde de wereld niet ingaan als iemand die andere vrouwen vertelt dat het normaal én gemakkelijk is om er zo uit te zien.” Exit Erin dus én exit complexen: eind goed, al goed!

Ook deze sterren en modellen namen drastische beslissingen in hun strijd naar een meer realistisch lichaamsbeeld.  

2/

Jourdan Dunn: „Blij dat ik geen deel meer uitmaak van die bullshit!”

Victoria's Secret echte reden vertrek 3

Britse beauty Jourdan Dunn wachtte minder lang om haar ongenoegen over het lingerielabel te uiten. Afgelopen december liet het model, die sinds 2012 in de Victoria’s Secret rangen marcheerde, in een cryptische tweet het volgende weten: „Ik voel me zoveel beter over het feit dat ik niet meer in de BS -sorry VS- show zit, nu ook Rihanna eruit is gestapt” -(BS staat voor „bullshit”, VS voor „victoria’s secret”). Enkele uren na publicatie besloot ze de tweet weer offline te halen en sindsdien zwijgt ze in alle talen over het incident. Het blijft voorlopig dus gissen naar wat de 26-jarige moeder van één zo kwaad maakte. Kreeg ook zij kritiek over haar gewicht, of kon ze het niet verkroppen -zo fluisteren hardnekkige geruchten- aan de kant te zijn geschoven voor Kendall Jenner. Die laatste liep dit seizoen voor het eerst de show naast beste vriendin Gigi Hadid. Victoria’s Secret is dol op vrolijke duo’s en sinds haar eigen BFF Cara Delevingne er de brui aan gaf, liep Jourdan Dunn er een beetje verweesd bij… Over & out dus!

3/

Cara Delevingne: „Ik kampte met zelfmoordgedachten.”

Victoria's Secret echte reden vertrek 4

Over Cara Delevingne gesproken: de Britse schone hield het reeds een jaar voor Dunn, in december 2014, voor bekeken. Aanvankelijk leek haar abrupte vertrek (ze was nog maar een jaar lid van de crew en had tot die tijd uitstekende resultaten voor het Amerikaanse lingerielabel geboekt) het gevolg van een drukke agenda: dezelfde avond als de VS show, liep ze in Salzburg de Metiers d’Art show voor Chanel. Al gauw bleek echter dat ze die avond volledig beschikbaar was voor Karl Lagerfeld, ze was haar plaatsje op de schaars geklede catwalk immers kwijt gespeeld. Collega-model Robert Konjic klapte tegenover de Daily Mail uit de biecht: „Ze zijn erg streng bij Victoria’s Secret en Cara liep er de laatste tijd gewoon té gezwollen bij -vooral haar gezicht bleek pijnlijk veranderd en dat kon niet door de beugel.” Cara zelf keerde de modewereld nog geen jaar later de rug toe. In een emotioneel afscheidsinterview op het Women In The World Summit verklaarde ze haar afschuw voor het hele gedoe: „Mijn modellencarrière deed mijn ziel geen deugd: je krijgt constant te horen niet mooi genoeg te zijn, niet slank genoeg, niet groot genoeg… op den duur concludeer je als tiener dat je ook gewoon als mens niet goed genoeg bent. Ik voelde me ook gebruikt en vaak misbruikt, maar durfde daar niet over te klagen omdat mijn grote succes zo’n droom leek. Daarom bleef ik jarenlang keihard werken, probeerde ik nooit stil te staan bij mijn gevoelens en stortte ik bijgevolg meermaals in. Ik kreeg op een bepaald moment last van een huidaandoening, psoriasis, en zelfs zelfmoordgedachten als gevolg van de stress.” Het model biechtte toe bijna ten onder te zijn gegaan aan haar mentale problemen. Dat ze niet meer op catwalks staat -Victoria’s Secret of niet- ziet ze vandaag als een positieve evolutie.

4/

Karlie Kloss: "Ik wil studeren."

Victoria's Secret echte reden vertrek 5

Toch één positief verhaal in de reeks: Karlie Kloss, die Victoria's Secret begin 2015 verliet omdat ze zich wilde focussen op haar universitaire studies. De 22-jarige Amerikaanse werd datzelfde jaar aangenomen op de New York University en kon haar werk- en schoolagenda’s niet langer combineren. Een moeilijke beslissing voor Kloss, die net tot één van de acht officiële Angels -de elitetroep zeg maar- van het label werd verkozen. Via Instagram liet Ed Razek, creatief directeur bij Victoria’s Secret, destijds het volgende weten: „We hebben samen besproken wat Karlie nog wil bekomen in haar leven en jammer genoeg moeten daar bepaalde offers voor worden gebracht. Tot onze spijt kan ze haar verplichtingen voor Victoria’s Secret niet langer naleven en moeten we haar laten gaan. Ze is zonder twijfel één van de beste modellen die ik ken, maar ook een vrouw van vele talenten: haar toekomst ziet er rooskleurig uit en ik ben benieuwd te zien wat ze nog in petto heeft!” Toch één angel met een happy end dus.