Schok: Cara Delevingne onthult mentale problemen

Geüpdatet op 25 januari 2019 door Isabelle
Schok: Cara Delevingne onthult mentale problemen

cara-delevingne-model-808075589-600x520

Dat ze haar job als model maar niets vond, las je eerder hier, maar dat Cara Delevingne op een bepaald moment ook haar leven moe was, onthult ze in een interview op de Women in the World 2015 Summit. Wie haar uiteindelijk redde? Kate Moss en -hou je vast- Kim Kardashian!

Het leven van Cara Delevingne leek ogenschijnlijk perfect, maar lange tijd was het succesvolle model doodongelukkig. „Wie mij kent, weet dat ik geen model ben, de reden waarom ik ermee begon, was in de eerste plaats al verkeerd. Op school kampte ik met leerproblemen en aanslepende depressies, waardoor ik op 17-jarige leeftijd de schoolbanken reeds verliet en besloot aan de bak te komen dankzij mijn looks. Dat bleek na enkele jaren best goed te lukken, al deed het mijn ziel geen deugd: je krijgt constant te horen niet mooi genoeg te zijn, niet slank genoeg, niet groot genoeg… op den duur concludeer je als tiener dat je ook gewoon als mens niet goed genoeg bent. Ik voelde me ook gebruikt en vaak misbruikt, maar durfde daar niet over te klagen omdat mijn grote succes zo’n droom leek. Daarom bleef ik jarenlang keihard werken, probeerde ik nooit stil te staan bij mijn gevoelens en stortte ik bijgevolg meermaals in. Ik kreeg op een bepaald moment last van een huidaandoening, psoriasis, als gevolg van de stress. Een vervelende ziekte, die breed in de media werd uitgesmeerd. Vreemd genoeg was het Kim Kardashian, ook een psoriasis patiënt, die me deed inzien deze waarschuwing serieus te nemen. Ze raadde me zelfs handige tips, zoals moedermelk, aan tegen de aandoening.”

Uiteindelijk was het echter Kate Moss die aan de alarmbel trok. „Ik kreeg weer last van mijn zelfmoordgedachten en droomde ervan dat iemand mij tot stoppen zou brengen. Dat iemand mij zou zeggen dat ik genoeg had gewerkt en tijd moest nemen voor mezelf. Dat laatste is nogal moeilijk, als je leven er van de buitenkant zo perfect uitziet, dat niemand zich zorgen over je maakt. Kate Moss heeft me op een bepaald moment letterlijk van de vloer moeten schrapen en me geconfronteerd met de hele toestand, dat deed zoveel deugd! Ik heb mijn modellenjob opgezegd, ben beginnen schrijven en acteren, en besefte wat echt belangrijk is in dit leven. Vandaag gaat het beter met me en wil ik mijn verhaal delen met andere broze jongeren: het is niet verkeerd om mentale problemen te hebben, je moet ze zeker niet verdoezelen zoals ik jarenlang deed en bewust hulp zoeken!”

Als actrice zit Delevingne naar eigen zeggen wel helemaal lekker in haar vel, in 2016 werkt ze in Frankrijk aan een film met de legendarische regisseur Luc Besson. Dit interview is dus niet het laatste dat we van de Britse schone te horen krijgen. Bekijk hier het volledige interview:

https://youtu.be/94GdZHp07k8