Zo overleven modellen de modeweken

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Zo overleven modellen de modeweken

Hoe blijven ze fit, wakker en fris? Cara, Karlie en co onthullen hun diepste geheimen over hoe ze de modeweken overleven.

Zowel voor fashionista's, modebloggers als modellen zijn de Fashion Weeks een tweejaarlijks hoogtepunt. Voor die laatste is het natuurlijk keihard werken.

10 modellen geven tips tegen een fashion week burnout:

1/

Schermafbeelding 2016-02-04 om 12.47.26

Grace Hartzel

Haar geheim om fit te blijven tussen de shows? "Of het nu slaatjes, compotes of smoothies zijn, ik ben gewoon helemaal verslaafd aan fruit en groenten. Ze zorgen voor de nodige dosis gezonde suikers. Ik vermijd zoveel mogelijk fast food en onbewerkt voedsel. Deze maken me toch alleen maar sloom."

2/

Schermafbeelding 2016-02-04 om 12.54.46

Karlie Kloss

Iedereen zou een moord begaan voor een killer lijf als dat van Karlie. Haar geheim? "Ik sport zo'n 4 à 5 keer per week. Ik doet al ballet sinds ik klein was en het zorgt ervoor dat ik goed in vorm blijf. Daarnaast doe ik ook veel pilates en hef ik gewichten." Staat genoteerd.

3/

Schermafbeelding 2016-02-04 om 13.00.33

Mica Arganaraz

Het handelsmerk van Mica zijn haar mooie krullen. Het is dan ook belangrijk dat ze haar coupe steeds goed verzorgt: "Mijn haar kan snel droog worden. Daarom gebruik ik kokosolie als masker voor mijn haar. Ik breng het aan op de lokken en punten. Nadien voelt het terug zijdezacht aan!", vertrouwt ze ons toe.

4/

l

Lexi Boling

Lexi's beauty's geheim? "Ik ben helemaal zot van de Evian water-mist spray. Ik gebruik het om tussen shows in om mijn gezicht te verfrissen. Daarnaast gebruik ik ook de Dr Paw Paw Balm om mijn huid en lippen optimaal te verzorgen en maak ik gebruik van de Korean Miracle maskers."

colllaaage

5/

imaan_jpg_4787_north_499x_white

Imaan Hammam

Imaan is een echte natural beauty. "Om er niet te vermoeid uit te zien, drink ik heel veel water. Hierdoor blijf ik gehydrateerd. Ook plan ik elke week een full-body scrub in waardoor mijn huid zich kan herstellen."

6/
sbn4ue

Rianne Van Rompaey

"Met de Fashion Week merk ik steeds dat mijn huid en haar dof worden. Wanneer ik niet op de catwalk of op een shoot sta, probeer ik mijn huid en haar te laten rusten. Dit betekend dat ik geen make-up draag en dat ik mijn haar ook niet veel probeer te wassen. Tijdens de modeweken gebruik ik Jojoba-olie, een echt wondermiddel. Ik gebruik het voor alles zoals mijn haar, gezicht en lichaam. Héérlijk." Vettige kopkes zijn dus dik oké.

7/

Cara-Delevingne

Cara Delevingne

Haar geheim voor gezond lokken? "Ik gebruik altijd organische oliën voor mijn haar en ik ben fan van Moroccanoil. Zowel hun shampoo, conditioner en hun herstellende olie staan in mijn badkamer."

LEES OOK: 6 dingen die je nog niet wist over Moroccanoil

Moroccanoil

8/

le_secret_teint_frais_d___anja_rubik_5020.jpeg_north_499x_white

Anja Rubik

Het Poolse topmodel draait in al 17 jaar (!) mee in de business. Ze weet dan ook als geen ander dat de modeweken een aanslag zijn op de huid. "Om te voorkomen dat mijn huid dof en grauw wordt, neem ik elke dag vitaminen en gebruik ik een moisturizer die mijn huid laat glanzen. Mijn favorieten: Crème de la Mer, La Prairie en Rodin oil." Deze crèmes zijn ook een aanslag op onze portemonnee, Anja.

modellencreme

9/

le_r__flexe_anti_mine_fatigu__e_de_georgia_may_jagger_5283.jpeg_north_499x_white

Georgia May Jagger

Het stond in de sterren geschreven dat de dochter van Mick Jagger het zou maken als model. Ze hoort dan ook bij de top. "Om te voorkomen dat ik er moe uitzie, drink ik veel water en gun ik mezelf, wanneer er tijd is, een dutje van 20 minuten. Het beste resultaat krijg ik met het Glam Glow Youthmud masker, dat mijn huid terug strak en glad maakt.", verklapt ze.

10/

nextek

Daria Werbowy

"Omdat ik zoveel heen-en weer moet reizen tijdens de modeweken loop ik vaak met een jet-lag rond. Om dit te vermijden probeer ik voor het opstijgen een lichte maaltijd te eten die makkelijk verteert. Hierdoor past mijn lichaam zich ietsje makkelijker aan." Exit fastfood!

(stagiaire Sarah Van Damme)