ELLEworkout. Groet 2016 met deze yoga pose

Geüpdatet op 1 januari 2016 door Christin Ho
ELLEworkout. Groet 2016 met deze yoga pose

[caption id="attachment_109832" align="alignnone" width="528"]mounirabazzi Foto: Vincent Van Reusel[/caption]

Yoga is veel meer dan de lotushouding en op je hoofd staan! Iedere maand deelt Mounira Bazzi van Living Yoga een eenvoudige yogatip die je leven nog iets fijner zal maken. Deze maand: Start het nieuwe jaar met de Zonnegroet.

Mounira Bazzi heeft haar eigen yogastudio ‘Living yoga‘ in hartje Antwerpen en ze organiseert ook regelmatig bijeenkomsten op prachtige locaties in de Koekenstad. Denk aan: het Paleis op de Meir, de Stadsfeestzaal, het MuHKA en Park Spoor Noord.

“De poses die ik wil tonen, zijn zeker niet bedoeld om je het hoofd over te breken. Ik wil dat elke pose je helpt om met moed, evenwicht en kracht van het leven te genieten. Die kracht vind je vanzelf wanneer je jouw lichaam met liefde en respect behandelt,” zegt Mounira.

Heb je schrik van bizarre standjes of kan je je lichaam niet in alle mogelijke bochten wringen? Geen nood, daar draait yoga niet om. “Onthoud dat er geen ‘one size fits all’ manier is om aan yoga te doen. Als je je oncomfortabel voelt met een overgang of variatie, pas het aan naar wat goed voelt voor jou,” benadrukt Mounira.

Start het nieuwe jaar met de Zonnegroet

Mounira: "De Zonnegroet is de perfecte pose om na al het feestgedruis tot rust te komen en na te denken over je voornemens voor het nieuwe jaar."

mounirabazzi1
Foto's: Vincent Van Reusel

Stap 1
Ga vooraan op je mat staan en plaats je handen voor de borst in gebedshouding. Sluit je ogen, steek je armen in de lucht en maak je lang.

Stap 2
Buig voorwaarts. Strek je achterbenen een voor een naar achter en maak een lange en rechte rug.

Stap 3
Plaats je knieën op de mat. Strek je voeten en benen en ga op de mat liggen met gebogen handen naast je schouders. Strek je armen en kijk omhoog.

Stap 4
Neem de neerwaartse hond pose aan: Ga op handen en knieën zitten. Duw je knieën omhoog en vorm met je benen en armen een hoek van 45 graden. Kijk naar je benen met je gezicht tussen je gestrekte armen.

Stap 5
Breng je rechterbeen en vervolgens je linkerbeen naar voren. Strek jezelf recht opwaarts, Breng je armen opnieuw omhoog en strek je lichaam uit. Eindig met je handen in gebedshouding voor de borst.

Volg Mounira Bazzi van Living Yoga op Facebook