HOW TO: haar vlechten

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Anne Poelmans
HOW TO: haar vlechten

Sienna Miller vlechtSinds Sienna Miller in 2007 op de Golden Globes een grote vlecht als haarband introduceerde, zien we vlechten in alle soorten en maten. Zo heb je haar vlechten voor dummies: de Pipi Lankous vlechtjes hebben het verloren van andere varianten: twee laaghangende kleine vlechtjes aan de zijkanten van je hoofd naar achter gebonden of een grote dikke vlecht van je ene naar je andere schouder eindigend in een staart. Wij kunnen het beter!

De populairste vlecht is de vlecht die net boven je voorhoofd schuin naar de zijkant loopt. Elle legt je stap voor stap uit hoe je het vlechtwerk van de sterren kan benaderen!

Tips voor je begint:

Kam het droge haar goed door voordat je begin met vlechten. Vlecht niet met nat haar, hierdoor beschadig je het haar. Vlecht niet te strak, zo vermijd je kans op hoofdpijn. Maak de vlecht voor de spiegel, dan zie je wat je doet. En tenslotte – be patient! Je werkt met je handen boven je hoofd en dat kan vermoeiend zijn. Doe het dus rustig en netjes.

Nodig: Kammetje, Clip, Elastiekje, Spray
[1] Kies een kant waar je graag de vlecht wilt hebben en doe hier wat verstevigende gel in

[2] Trek een lijn met het uiteinde van de kam vanaf het hoogste punt van de wenkbrauw naar achter. Zo deel je het haar op in tweeën. Zet het haar waar de vlecht niet gaat komen vast met een clip.

[3] Pak nu een pluk van ongeveer 2 cm breed vooraan in het midden van het stuk haar waar de vlecht gaat komen.

[4] Deel deze pluk in drieën. Sla de pluk aan de kant van je achterhoofd over de middelste pluk. Sla de pluk aan de kant van je voorhoofd sámen met wat haar dat voor los hangt over de middelste pluk. Herhaal dit. Telkens als je een pluk over de middelste pluk slaat neem je wat los haar mee. Dit wordt de franse vlecht, ofwel de invlecht genoemd. Vlecht je haar voor de spiegel, zo zie je wat je doet. Zorg dat je de vlecht niet te ver naar achter trekt. De vlecht moet zichtbaar zijn van voren.

[5] Zet de vlecht vervolgens vast met een schuifspeldje midden op de achterhoofd. Pak de rest van het haar erbij en maak een volle paardenstaart of een rommelige knot van.

[6] Spuit wat haarlak op de vlecht en ready to go!

VIDEO