5 efficiente en spotgoedkope huidproducten

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
5 efficiente en spotgoedkope huidproducten

huidverzorging

Je wil graag een perfecte huid, maar beschikt niet over een onuitputtelijke bankrekening? Deze producten zijn extreem efficiënt én goedkoop:

1/

Klei

H1

Reguleren van teveel aan talg, herstellen van verzwakte weefsels, genezen, grondig reinigen: dat is waartoe dit magische poeder in staat is. Groene klei is het bekendste, maar deze variant kan agressief zijn voor gevoelige huidtypes. Geef daarom de voorkeur aan witte klei voor de droge huid en roze klei voor een fragiele huid.

Klei in poedervorm gebruik je door er warm water aan toe te voegen. Let wel op dat het niet in contact komt met ijzeren voorwerpen, want dit verandert de eigenschappen van het goedje. Of koop het kant-en-klaar in een tube.

Voorbeelden van toepassingen:

Voor een zuiverend masker breng je de klei aan over het volledige gezicht, of enkel in de T-zone. Laat dit 15 minuten inwerken, maar let op dat het niet uitdroogt. Benevel daarom af en toe met water.

Een masker dat tegelijk reinigt en hydrateert, maak je door een theelepel honing of zoete amandelolie toe te voegen aan het preparaat. De honing heeft tevens een ontstekingremmende werking.

Klei is verder ook ideaal als scrub. Hiervoor dien je enkel wat minder water toe te voegen aan het recept. Masseer je gezicht met het vochtige poeder en spoel goed af.

Tenslotte kan je klei ook lokaal gebruiken. Heb je last van een opkomend puistje? Breng wat klei aan voor je gaat slapen. Het puistje zal uitdrogen tegen de ochtend.

2/
Essentiële oliën om je dagcrème te boosten

H2

Er is een breed aanbod aan essentiële oliën op de markt. Een paar druppels zijn voldoende om je dagcrème te boosten en aan te passen aan de onmiddellijke behoeften van je huid.

Met een neutrale crème (bij voorkeur biologisch) en een collectie olie heb je dus het equivalent van  een volledig assortiment huidverzorging. Zo kan je reinigingscrème maken voor ’s morgens als je huid vettig is, een rustgevende als ze trekkerig aanvoelt, een tonic om je teint een oppepper te geven en zelfs een middel tegen veroudering.

Op voorhand je mengsel bereiden is niet nodig, neem gewoon een nootje crème in je handpalm en voeg 1 à 2 druppels etherische olie toe -let wel dat je nooit meer dan dit gebruikt!

De dagcrème kan je evenzeer vervangen door een aloë vera gel. Deze geweldige vochtinbrenger stimuleert ook de cel-vernieuwing en bevordert het herstelproces van de huid.

Enkele voorbeelden:

Om je huid te reinigen gebruik je tea tree, eucalyptus, melaleuca of crajiru. Deze essentiële oliën hebben een antibacteriële en zuiverende werking.

Je huid kalmeren doe je met kamille, benzoë, neroli, sandelhout, roos of ylang ylang.

Indien je de huid extra wil stimuleren, maak je beter gebruik van olie van lavendel of citroen.

Een anti-verouderingscrème maak je dan weer met palmarosa olie (voor de elasticiteit), citrus ladanifère (anti-rimpel) of Rosa Damascena (verstevigend).

Opgelet, lees zorgvuldig de gebruiksaanwijzing voor je aan de slag gaat met deze oliën. Hun gebruik wordt bijvoorbeeld afgeraden aan zwangere vrouwen.

3/
Konjac spons om de huid te reinigen

H3

Dit 100% natuurlijke product is afkomstig uit de wortels van de Aziatische Konjac plant, die sinds eeuwen deel uitmaakt van de Japanse schoonheidsroutine. De spons reinigt de huid diep, verwijdert dode huidcellen en stimuleert de bloedcirculatie.

Het ziet eruit als een ruwe steen, maar na bevochtiging wordt hij zacht en sponsachtig van textuur, de extreme zachtheid en efficiëntie verminderen niet.

Na gebruik hang je de spons op om te drogen. Je kan hem best om de 3 maanden vervangen. Een basis Konjac spons vind je vanaf 5 euro bij Di.

4/
Een scrub van koffiedik

H4

Je had het waarschijnlijk nooit gedacht, maar de restanten in je koffiefilter hebben een fantastische exfoliërende werking. De cafeïne in het goedje werkt immers sterk ontgiftend.

Voor het lichaam kan je dit goedje gebruiken onder de douche. Het is evenwel aan te raden dit te doen voor het inzepen, indien je niet de hele dag naar koffie wil ruiken. Wrijf je bevochtigde huid in met het poeder als een klassieke scrub. Hierbij concentreer je vooral op de ruwe gebieden. Je huid wordt ontdaan van dode huidcellen en wordt zijdezacht. De koffiedik kan je ook toevoegen aan je fles douchegel voor een zachte dagelijkse scrub.

Voor het gezicht is een scrub van pure koffiedik te agressief. Toch is het interessant vanwege de vitaminen en antioxidanten. Meng daarom het poeder met een ander product om de scrub te verzachten. Hiervoor kan je reinigingsmelk of plantaardige olie gebruiken. Gebruik dit product één of twee keer per week voor een stralende teint.

5/

Bio Oil

H5

Acne, oneffenheden, striae en littekens  wissen? Hiervoor hoef je niet meer naar een schoonheidsinstituut! Bio Oil wordt bejubeld door verschillende beauty-bloggers en sterren. De ene huid is de andere niet, maar de meerderheid van de gebruikers zeggen dat ze een verschil zien. De olie won al 191 prijzen en is het meest verkochte product tegen littekens en striae in 18 landen sinds de lancering in 2002.

Het gebruik is eenvoudig: het te behandelen gebied ‘s morgens en ’s avonds masseren met de olie. Dermatologen zijn het erover eens dat masseren een positief effect heeft op littekens omdat het de bloedsomloop stimuleert.

Dus voor je een dure laserbehandeling overweegt of je met luxueuze crèmes aan de slag gaat, probeer eerst eens deze olie. De eerste resultaten zouden na drie maanden zichtbaar zijn.