IN DE KIJKER. De fietsen van Hermès

Geüpdatet op 18 december 2020 door Ingeborg Deleye
IN DE KIJKER. De fietsen van HermèsBeeld: Grégoire Alexandre voor Hermès

[caption id="attachment_9585" align="aligncenter" width="600"]Beeld: Grégoire Alexandre voor Hermès Beeld: Grégoire Alexandre voor Hermès[/caption]

Het Franse luxemerk Hermès mag dan wel zijn wortels in de ruiterwereld hebben, maar lanceert nu zijn eerste collectie fietsen. Le Flâneur d'Hermès en Le Flâneur sportif d'Hermès zijn de eerste twee luxueuze fietsen van het label: ultralicht en - volledig binnen de luxueuze filosofie - vervaardigd uit carbonvezels.

De twee modellen verschijnen in drie kleuren (zwart, rood en wit) en werden opgesmukt met kalfsleder op het zadel en de handgrepen aan het stuur. François Doré, het hoofd van de Hermès-afdeling die de fietsen ontwierp, meldde aan de website Women's Wear Daily dat elke fiets handgemaakt is en werd vervaardigd in Frankrijk.

De fietsen van Hermès zijn even luxueus als de kleding- en accessoirecollecties van het merk. Zo haalt u voor een slordige 8.100 euro een fiets met schokabsorberend kader, hydraulische remmen en acht of elf versnellingen - wat dat dan ook allemaal mag betekenen, u haalt een Hermès in huis. De fietsen zijn vanaf november 2013 wereldwijd verkrijgbaar in de Hermès-shops.

Bron: WWD