LOOK OF THE WEEK. Koningin Mathilde in Veronique Branquinho

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Ingeborg Deleye
LOOK OF THE WEEK. Koningin Mathilde in Veronique BranquinhoBeeld: isopix

[caption id="attachment_9578" align="aligncenter" width="600"]Beeld: isopix Beeld: isopix[/caption]

Amper twee dagen nadat het Flanders Fashion Institute koningin Mathilde in de krant Het Laatste Nieuws opriep om ook andere Belgische designers dan Edouard Vermeulen of Dries Van Noten een kans te geven, verscheen de koningin in een opvallende, gele mantel van...Veronique Branquinho. 

Koningin Mathilde koos voor de blije intrede in Luik op zaterdag 11 oktober voor een felgele wintermantel van de Belgische ontwerpster Veronique Branquinho; een stuk uit haar wintercollectie 2013-14.

Beeld: isopix
Beeld: isopix

Eerder deze week richtte het Flanders Fashion Institute zich tot de koningin, in een oproep om ook als ambassadrice voor àndere Belgische ontwerpers dan Vermeulen of Van Noten te fungeren. De organisatie bezorgde Mathilde in één beweging een map informatie over sieraden van Belgische juweliers, handtassen en andere accessoires uit eigen land. Het ziet er naar uit dat de oproep bij de koningin in goede aarde is gevallen, al zwoer ze voor haar hoed ook deze week nog bij hofleverancier Fabienne Delvigne.

Catwalkbeeld Veronique Branquinho
Catwalkbeeld Veronique Branquinho

Volgende donderdag woont koningin Mathilde de grote internationale modeconferentie Fashion Talks (een organisatie van het FFI in samenwerking met Design Platform Vlaanderen) in de Antwerpse waagnatie bij.