Van welke Belgische labels worden de sterren wild?

Geüpdatet op 17 juni 2019 door Isabelle
Van welke Belgische labels worden de sterren wild?

favoriete belgische labels van de sterren

Sterren zijn dol op Belgische mode, dat wisten we al langer. Raf Simons, Dries Van Noten, Anthony Vaccarello: ze hangen in meer dan één beroemde garderobe. Klinkende namen, maar ze zijn niet alleen: tegenwoordig grijpen sterrenstylisten steeds vaker naar minder klinkende, maar even harmonieus ogende labels van Belgische makelij. Hier zijn de favoriete "kleine Belgen" van de sterren: 

1/

LA FILLE D'O

RihannaLaFilleDo
Gespot op: Rihanna

Wanneer: september 2015

Waar: tijdens een etentje in Rio de Janeiro

Wat? We richten onze ogen niet op de strakke doorkijkjurk van Rihanna, een weinig verhullend exemplaar van de New Yorkse ontwerper Laquan Smith. Nee, ons Belgische moderadar draait op volle toeren wanneer we door de gaatjes van de weinig verhullende jurk kijken. Een getraind mode-oog spot dan meteen de bijzonder herkenbare beha van La Fille d'O, het Belgische lingeriemerk dat in 2003 werd opgericht door de Gentse Muriëlle Scherre. Riri koos voor het model 'Gang Gang', La Fille d'O's signature beha met enkele beugel en verstelbare bandjes.

2/

HYEIN SEO

Hyein Seo 2

Gespot op: Rihanna

Wie? Volgens haar paspoort is Hyein Seo Koreaans, haar mode-CV is dan weer op en top Belgisch. De nieuwbakken ontwerpster leerde de kneepjes van het vak aan de Antwerpse Academie, waar ze in 2014 afstudeerde met haar Bad Education collectie. Een veelzeggende titel, die prompt de aandacht van beroepsrebel Rihanna trok.

Wat? Op het programma: stoere bombers, vals bont, schreeuwerige shirts („school kills!”) en witte sokjes. Haar vorige collectie Fear Eats The Soul veroverde ook al een plaatsje in Riri’s garderobe, Hyein, die toen nog op de schoolbanken zat, liet zich daarvoor inspireren door oude horrorfilms en streetwear. Aan fantasie geen tekort bij dit rebelse stijlgenie.

Te koop op: VFiles.com, Shopsuperstreet.com, Farfetch, Railso

Hyein Seo 1

Schermafbeelding 2015-08-10 om 16.07.47

3/

CLIO GOLDBRENNER

Sharon Stone

Gespot op: Sharon Stone

Wie? Sinds Clio Goldbrenner vier jaar geleden haar gelijknamige handtassenlabel uit de grond stampte, gaat het aan een sneltreinvaart voor de Brusselse. Ze begon haar carrière op de marketing afdeling van een groot cosmeticabedrijf, maar mistte creativiteit in haar job en besloot het als accessoire ontwerpster te proberen. Een wilde gok, maar meteen ook het begin van een succesverhaal. Ze verkoopt ondertussen haar tassen in talrijke Belgische multimerkenboetieks, maar ook in de virtuele rekken van de Parijse Galeries Lafayette én kan op een groeiend aantal buitenlandse verkooppunten rekenen: Singapore, Japan, Zwitserland,… de wereld is fan!

Wat? De leren creaties van Clio zijn opgetrokken in neutrale tinten: bruin, blauw, nude lichtroze. Hier en daar wordt het leer doorbroken door denim, geweven materialen, python motieven en uiteraard een streepje bling – „goldbrenner” is immers Duits voor „goudsmid”, een erfenis die niet vergeten werd in dit mooie project!

Te koop op: Clio Goldbrenner

4/

DORIANE VAN OVEREEM

Ciara

Gespot op: Ciara

Wie? Kleine déjà-vu toen zangeres Ciara twee jaar geleden haar „ik chill in een limo tijdens Paris Fashion Week” outfit met de wereld deelde: die pluizige roze trui, die zagen we al eerder… op de catwalk van La Cambre! De sweater maakte immers deel uit van de Fatherfuckers’ Queen afstudeercollectie van „onze” Doriane Van Overeem. Nog maar net een diploma op zak, en al meteen opgepikt door een wereldster: Van Overeem zal zich het fluffy ontwerp nog lang herinneren. Sindsdien breit onze landgenote naarstig verder aan haar succesverhaal en worden haar creaties onder andere bij Opening Ceremony in Londen, New York en Los Angeles verkocht.

Wat? Bij Doriane Van Overeem draait het allemaal om statement pieces: „Elk design is comfy én flashy, omdat je op stijlvlak best wat risico’s mag nemen,” klinkt het op haar website.

te koop op: Doriane Van Overeem

5/

THEA

rihannathea1

Gespot op: Karlie Kloss, Khoe Kardashian, Kate Moss, Rihanna, Alessandra Ambrosio, Lily Aldridge, Behati Prinsloo,…

Wie? Emilie Duchêne begon haar carrière in de media, maar stapte na enkele jaren, tot groot plezier van haar resem beroemde klanten, over naar een design job.  Ze vierde de geboorte van dochtertje Thea in 2011 met een gelijknamig juwelenlabel, de rest is geschiedenis. Eerder dit jaar lanceerde ze een tweede, meer betaalbare lijn: Thea Rainbow is vanaf september beschikbaar!

Wat? Thea staat voor gepersonaliseerde juwelen: ringen, kettinkjes en oorbellen met de naam van je geliefde, je motto of je geluksdatum -op maat samen te stellen via haar website.

Te koop op: Thea

Lily-Aldridge

Khloé-Kardashian

Behati-Prinsloo

Alessandra-Ambrosio

6/

FILLES A PAPA

FAP 1

Gespot op: Jourdan Dunn, Beyoncé, Rita Ora, Ellie Goulding

Wie? Filles à Papa werd in 2009 uit de grond gestampt door Carol en Sarah Piron. De zusjes uit het Luikse vertalen hun cynisme naar glimmende ontwerpen en rebelse quotes -goed voor een schreeuwerig label dat meer dan één al even schreeuwerige wereldster weet te bekoren.

Wat? Creaties met humor; een cocktail van sexy silhouetten, cheeky slogans, menswear invloeden, dramatische glitter en nonchalant denim. Niet voor grijze muizen!

Te koop op: Filles à Papa

FAP 2

FAP 5

FAP 4

FAP 3

7/

Louise Leconte 

Louise Leconte Lady Gaga 2

Gespot op: Lady Gaga

Wie? Louise Leconte studeerde in 2014 af aan La Cambre met een op Jeanne d’Arc geïnspireerde collectie -denk monochrome silhouetten, jurken die door een zwaard aan flarden leken gestoken én stoere handtassen in schildvorm. Een collectie die meteen in het oog van Lady Gaga’s stylisten sprong: de ster werd meermaals in creaties van onze landgenote gespot en zette haar zo internationaal op de kaart. Tegenwoordig verdeelt de Brusselse ontwerpster haar tijd tussen onze hoofdstad en Parijs.

Wat? Sobere kleuren en edgy snits staan voorop voor Louise Leconte. Haar collecties zijn telkens sterk maatschappelijk geladen en verkennen de grens tussen mannen- en vrouwenmode.

Te koop op: Hunting & Collecting 

Louise Leconte Lady Gaga 3

Louise Leconte Lady Gaga 1

8/

 CASPER WERNER 

Casper Werner

Gespot op: Lady Gaga

Wie? Het lijkt wel of Lady Gaga's stylisten een vast abonnement hebben op de afstudeershows in België. Na Katrien Van Hecke en Louise Leconte gingen ze aankloppen bij Casper Werner. De 24-jarige Antwerpenaar studeerde eerder dit jaar af aan de Antwerpse Academie, maar is geen onbekende voor de rode loper: ook Josje Huisman deed in het verleden beroep op zijn kunsten. Tegenwoordig zwicht Mother Monster voor Werners blitse ontwerpen -te bewonderen op haar Instagram account. De man zelf vliegt deze zomer naar New York, waar hij stage loopt voor Oscar de la Renta: wordt ongetwijfeld vervolgd!

Te koop op: voorlopig blijft het bij unieke stukken, die jammer genoeg al veroverd werden door Lady Gaga...Casper Werner 2

9/
Wim Bruynooghe 

Capture-d’écran-2015-08-10-à-09.41

Gespot op: Conchita Wurst -de ontwerper leverde voor de Antwerp Pride een op maat gemaakte korsetjurk voor de Oostenrijkse ster.

Wie? Wim Bruynooghe studeerde in 2013 af aan de modeacademie en bracht als uitzondering op de regel zijn afstudeercollectie ‘Lena’, vernoemd naar zijn gelijknamige muze, als ready-to wear-lijn op de markt. Een succesvolle start, die hem ertoe aanzette zijn eigen winkel te openen. Fans kunnen tegenwoordig in "zijn" stekje in Antwerpen terecht.

Wat? Sobere kleuren, eenvoudige vormen, razend sexy silhouetten: dit is hét adresje voor wie op zoek gaat naar mature sensualiteit. Geen lolita toestanden hier, wel stijlvolle looks met een ondeugend kantje. Ontdek hier meer looks van het label.

Te koop bij: Store Wim Bruynooghe, Frankrijklei 73 in Antwerpen