Sinds wanneer zijn gigadecolletés een modestatement?

Geüpdatet op 7 oktober 2013 door Ingeborg Deleye
Sinds wanneer zijn gigadecolletés een modestatement?Beeld: isopix

[caption id="attachment_8978" align="aligncenter" width="600"]Beeld: isopix Beeld: isopix[/caption]

BH's zijn zo 2012. Althans, dat is de boodschap die we - wat borsten betreft - van de talloze parades op de Parijse modeweek hebben begrepen. De Parijse stijl staat normaliter voor stijlvolle Breton tops, de na te streven effortless chic en dat vage je ne sais quoi, al maakten heel wat bezoekers aan de lichtstad de voorbije weken gewag van een heel andere trend...

Laten we met Kim Kardashian beginnen. Mevrouw Kanye West verscheen op de rode loper van Carine Roitfelds documentaire Mademoiselle C. in een weinig verhullende (en dat is bij deze het understatement van het jaar) blauwe jurk van Givenchy. Haters kunnen opperen dat deze outfit al bij al een 'standaard'-Kardashian is, en dat de aandachtzoekende realityster niets liever wil dan in de kijker lopen, zelfs als ze daar haar ribbenkast moet voor tentoonspreiden. Haters gonna hate, maar het feit dat Carine Roitfeld Kim op de cover van haar magazine CR Fashion Book zette én dat namen als Phoebe Philo nu al staan te springen om haar dochtertje North aan te kleden, hebben de Klout-score van Kim modegewijs toch wat opgetrokken.

Beeld: isopix
Beeld: isopix

En plus: Kim K. was niet de enige die haar middenrif in Parijs etaleerde.

Ook Miranda Kerr groette de aanwezige paparazzi afgelopen week olijk en vrolijk in een casual, ivoren jurk die haar decolleté - en alles wat zich binnen een straal van 30 centimeter daarrond bevindt - netjes in de kijker zette.

Beeld: isopix
Beeld: isopix

Gwyneth Paltrow ging laatst nog een stapje verder en liet ook het T-shirt maar gewoon vallen.

Beeld: isopix
Beeld: isopix

Of de 'trend' van superdecolletés zich verder zal manifesteren, valt moeilijk te voorspellen, al zien we de gemiddelde Vlaamse fashionista niet meteen met ontblote ribbenkast over de Meir paraderen. Het is a) absoluut niet praktisch en b) we gokken dat meisjes die ooit voor die effortless chic zijn gevallen nog eerder hun Céline willen thuislaten dan hun BH. Als je Miranda Kerr of Gwyneth Paltrow heet (over Kim K. houden we wijselijk onze mond) en met een stijlradar in je mond geboren bent, kom je hiermee weg, maar daarmee is alles ook gezegd. Wie wél in de trend geloofd, wordt aangeraden nu al een voorraad modieus verantwoorde duct tape in huis te halen.

Bron: Ref29