WEEKENDTIP: Fotofever in Brussel

Gepubliceerd op 4 oktober 2013 door Laure Vandendaele
WEEKENDTIP: Fotofever in Brussel

Fotofever_03_600*520

Fotofever Brussels 2013 opent vandaag officieel de deuren. Het Brusselse Tour&Taxis wordt dit weekend een broeihaard van creativiteit en jong talent.

Fotofever, de jaarlijkse photography art fair is inmiddels aan zijn tweede editie toe en brengt een bonte verzameling werken van jonge, maar ook gevestigde fotografen, die vertegenwoordigd worden door internationale gallerijen en uitgevers. Daarnaast vind je er ook standen van drie grote musea in België: het FoMu in Antwerpen, het Musée de la Photographie de Charleroi en Bozar in Brussel. Je kan ook een bezoekje brengen aan de frivole mini-collectie erotische foto's en even pauzeren in de bar of in het restaurant.

Fotofever is een interactieve expositie waar je als kunstliefhebber, fotograaf of verzamelaar ook zelf kan aan deelnemen. Zo vinden er het hele weekend lang verschillende fototalks plaats waarin ideeën en kennis over fotografie worden uitgewisseld tussen bezoekers en professionelen. Wie zelf de microbe te pakken heeft, kan bovendien nog terecht bij fotofolio op zaterdag, een initiatief waarbij iedereen zijn portfolio kan voorleggen aan experten.

Een belangrijke pijler van deze tentoonstelling is de aandacht voor jong talent. Zo werd er, net als vorig jaar, een fotowedstrijd georganiseerd waarvan de winnaar maar liefst twee tentoonstellingen in de wacht sleept: een in Brussel en een in Parijs. Winnaar van deze editie is Saartje Van De Steene, die vorig jaar afstudeerde aan de KASK in Gent.

Leuk detail: voor de VIP's is er nog de lounge corner ingericht door Ikea, één van de grote sponsors van Fotofever. Daar kan je je met een drankje en een hapje neervleien in één van de traditionele Ikea sofa's aangekleed door grote internationale kunstenaars, waaronder graffitikunstenaar Benjamin Spark. (sd)

LEES OOK: Ikea krijgt Belgische make-over

Fotofever Brussels
Tour&Taxis (loods 1)
Havenlaan 86C
1000 Brussel

www.fotofeverartfair.com