Deze BH past bij de vorm van jouw borsten

Gepubliceerd op 20 mei 2022 door Lore Ginneberge
Deze BH past bij de vorm van jouw borsten Marie Jo

Rond, peervormig, puntig...Ontdek welke vorm van borsten jij hebt.

Het lingeriemerk Third Love ging op onderzoek uit, en na verschillende klanten te hebben geanalyseerd, kwamen ze tot de conclusie dat er zo'n 7 verschillende types borsten bestaan.

Goed om weten, want de keuze van de juiste BH valt en staat niet enkel bij de gepaste grootte, maar ook de juiste ondersteuning. En daar speelt de vorm een grote rol. Om de perfecte lingerie te vinden is het dus cruciaal om jouw vorm te kennen.

Welke vorm hebben jouw borsten?

Onthoud goed: alle soorten borsten - groot, klein, puntig, rond - zijn prachtig en uniek. Dit is slechts een handige tool om ongemakkelijk zittende BH's voorgoed te vermijden (want daar hebben we allemaal wel ervaring mee).

1. Ronde borsten

Dit type borsten is aan de boven- en onderkant gelijkmatig verdeeld. Voor deze vorm is geen tot weinig steun nodig (vermijd push-ups). Voor dit type geldt: draag wat je wilt, de natuur heeft je verwend met een erg makkelijke boezem!

type borsten vormen rond

bh ronde borsten
Voorgevormde halter bralette Rose, Hunkemöller, €24,99

 

Shop hier

2. Oost-West borsten

De uiteinden van de borsten wijzen in de tegenovergestelde richting. Kies voor voldoende steun en lifting, want je wilt voorkomen dat je boezem ietwat naar beneden zakt.

vorm van borsten

bh oost west borsten
Push-up bustier, Undiz, €19,99

Shop hier

3. Asymmetrische borsten

Je hebt een borst die kleiner is dan de andere. Helemaal niets mis mee, want eigenlijk heeft zo goed als niemand twee identieke borsten. Kies gewoon voor een ondersteunende BH met afneembare vulling of ga voor extra pads die je in een van de twee cups plaatst.

borsten vorm type

bh asymmetrisch borsten
Queen Bee plunge balconette, Marlies Dekkers, €109,95

Shop hier

4. Zijdelingse borsten

Je hebt een grote ruimte tussen de borsten. Het beste voor dit type zijn BH's zonder mousse als opvulling, kies een model dat veel minder stijf en comfortabeler zit. Denk daarnaast ook eens aan BH's met een sluiting vooraan,  want dit model heeft de neiging om de ruimte tussen de borsten te verkleinen.

borsten zijwaarts type bh

bh zijdelingse borsten
Beugel BH, Intimissimi, €29,90

Shop hier

5. Klokvormige borsten

Je borsten zijn aan bovenaan dunner en aan de onderkant breder. Denk aan een goede ondersteuning en versteviging. Voorkom balconette-BH's, maar kies eerder voor een model waarin je borsten stevig 'verpakt' zitten. Stukken comfortabeler.

Beugelbh met bloemenprint Marie Jo
Beugelbh met bloemenprint, Marie Jo, €69,90

Shop hier

6. Slanke borsten

Je borsten zijn fijn, vooral aan de bovenkant, en je tepels zijn een beetje naar onder gericht. Kies voor een diep uitgesneden BH met vulling om je borsten te verstevigen zonder ze samen te drukken.

bh slank borsten
Triangel bh, Calvin Klein, €34,90

Shop hier

7. Druppelvormige borsten

Dit is een mix tussen ronde en klokvormige borsten. Ze zijn rond en een beetje breder aan de onderkant. Jij hebt geluk, want als het op de juiste pasvorm aankomt is dit het makkelijkste type. Alles past!

bh druppelvormig borsten
Polly Bralette, Love Stories, €70

 

Shop hier

Hoe verzorg je jouw borsten?

Het hebben van mooie borsten is geen kwestie van kleur, vorm of grootte. Elk lichaam is anders - en mooi zoals het is - en dat geldt ook voor elke borst. Leer je boezem appreciëren en stop met oordelen en vergelijken. Met de juiste zorg behoud je hun schoonheid het langst.

Al zijn de effecten van tijd en zwaartekracht onveranderlijk, met deze tips & tricks houd je jouw boezem op haar mooist:

  • Investeer in  ondergoed (inclusief sportondergoed) met kwaliteitsvolle beugels en bandjes.
  • Om te voorkomen dat je decolleté 'rimpelig' wordt, kan je op je rug slapen.
  • Van zijden lakens wordt gezegd dat ze minder sporen achterlaten op de huid, vooral op lange termijn.
  • Vanuit cosmedisch oogpunt is het essentieel om je decolleté regelmatig te hydrateren, en altijd te beschermen tegen de zon met een hoge SPF.
  • Integreer je decolleté in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Investeer bijvoorbeeld in specifiek verstevigende producten voor een meer gerichte anti-ageing werking.
  • Trakteer jezelf tijdens het aanbrengen van deze crèmes op een massage die de lymfecirculatie verbetert. Doe dit voorzichtig gedaan met langzame cirkelvormige bewegingen of volg het cijfer 8. Masseer  de contouren, maar ook de tepel, totdat het product volledig is geabsorbeerd. het relaxte gevoel krijg je er gratis bij!