Tan-plan: 3 apps om veilig te zonnen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Tan-plan: 3 apps om veilig te zonnen

tanparty

Deze zomer hoef je heus niet continu te schuilen onder je parasol. Wij vonden 3 apps die je beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon: 

1/

c3ca4e9b41338645599b48b0c40b

1. Coppertone MyUV Alert (Android & iOS)

Voor de technofielen onder ons is er de Coppertone MyUV Alert-app, waarmee je informatie kan opvragen over de UV-indexniveau waar je ook ligt, tenzij je je op 's werelds meest afgelegen eiland bevindt. Bijkomend kan je ook een weersvoorspelling, een selectie zonwerende producten, je eigen zonnebrandprofiel en herinneringen voor het aanbrengen van zonnecrème aanvragen.

2/

netatmo_june_1

2. JUNE van Netatmo (iOS)

Deze app combineer je met een trendy armband (altijd leuk, modegewijs!), die de hoeveelheid UV-straling meet en afgestemd op jouw huidtype specifieke tips geeft over hoe je je kan beschermen. Wat je precies kan verwachten? Tips over welke zonnecrème en welke factor je best gebruikt, of je een bril of hoed opdoet voordat je je aan een tanparty overgeeft.

3/

screen568x568

3. Perfect Tan for Summer (iOS)

Met deze simpele timer-app hoef je nooit meer bang te zijn om in slaap te vallen en te eindigen als Sebastiaan, onze Disney-kreeft. Voortaan laat je de timer zijn werk doen wanneer het tijd is om je om te draaien. Je wordt zelfs gewaarschuwd als je de app gesloten hebt of muziek aan het beluisteren bent, en daarmee wint deze app onze simpel-maar-toch-doeltreffend-prijs!

(Stagiaire Mandy Kourkouliotis)