juni: maand van de afstudeercollecties

Geüpdatet op 11 januari 2019 door ELLE België
juni: maand van de afstudeercollecties

454655470

In juni zwoegen en zweten alle studenten, zo ook die van de modeacademies die de laatste hand leggen aan hun cruciale afstudeercollecties. Noteer de data van de modeshows alvast in je agenda want zijn de moeite om te gaan bekijken! 

  • De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen

De academie is gekend voor zijn strenge opleiding, maar laat tegelijk ook ruimte voor creativiteit en individualiteit. Elk jaar telt de invloedrijke afstudeermodeshow zo'n 6000 bezoekers, onder hen 80% studenten van over heel de wereld en 20% Belgen. De academie leverde inmiddels vele succesvolle oud-studenten af, van Martin Margiela, Ann Demeulemeester tot Demna Gvasalia, die de laatste Paris Fashion Week op zijn kop heeft gezet met Vêtements, zijn eigen label.

Meer info vind je op de website.

Wanneer? 12 en 13 juni, Parkloods - Park Spoor Noord, Damplein 28, 2060, Antwerpen

Tickets en info op www.antwerp-fashion.be

  • Château Massart

Deze school werkt met avondlessen en zorgde voor de opkomst van ontwerptalenten zoals Jean-Paul Lespagnard en Véronique Leroy. De sterke punten van deze modeschool? De volledige creatieve vrijheid, de begeleiding door professionals en de lesuren die in de avond vallen.

Meer info vind je op de Facebookpagina van Château Massart.

Wanneer? 18 juni, in de Koninklijke Opera van Wallonië.

Tickets verkrijgbaar bij de bibliotheken 'La Carotte' en 'Livre aux Trésors' in de Rue du Château Massart 70, 4000, Luik.

  • De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent

De academie beschouwt de student als een kunstenaar; één die zowel respect heeft voor innovatie binnen de branche als het erfgoed dat het beroep met zich meebrengt. De sterke punten van deze school? De open geest en de dynamische en beschermende omgeving waar men zich in alle vrijheid creatief kan ontplooien en zijn eigen potentieel als kunstenaar en ontwerper kan verkennen.

Meer info vind je op de website.

Wanneer? 18 en 19 juni in de Eskimofabriek, Wiedauwkaai 23, 9000, Gent.

Tickets en info op www.uitbureau.be

  • Francisco Ferrer Hogeschool Brussel

Sterke punten? Studenten genieten hier een dubbele opleiding, zowel in styling als het ontwerpen zelf.

Meer info vind je op de website.

Wanneer?  24 juni, om 20u, in Tours et Taxis, Havenlaan 86C, 1000, Brussel.

Tickets verkrijgbaar bij de school zelf.

  • EPS Saint-Luc Doornik

Sterke punten? Studenten krijgen hier een concrete en realistische opleiding en ontwikkelen een kritische geest die hen maatschappelijke, artistieke en ethische kwesties in vraag doen stellen.

Meer info vind je op de website.

Wanneer? 26 juni, om 15u30 in het Entrepôt des Douanes, Donat Castermankaai, 7500, Doornik. Reservaties kunnen gemaakt worden via oliv_reman@hotmail.com.

  • HELMo Luik

De sterke punten? De studenten toveren een simpele schets om tot een volwaardig ontwerp of zelfs een hele collectie, waarbij ze oog in oog staan met de werkelijke beperkingen van het ontwerpersmilieu.

Meer info vind je op de website.

Wanneer? 20 juni, in kazerne Fonck, Rue Ransonnet 2, 4020, Luik.

Tickets verkrijgbaar, evenals de show van Château Massart,  bij de bibliotheken 'La Carotte' en 'Livre aux Trésors' in de Rue du Château Massart 70, 4000, Luik.

Via ELLE Belgique (Stagiaire Mandy Kourkouliotis)