3 x bekendste transgendermodellen van het moment

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Christin Ho
3 x bekendste transgendermodellen van het moment

transgender

De modewereld verkent meer dan ooit haar grenzen en juicht diversiteit toe. Zo verdienen ook  transgendermodellen een kans op de catwalk of in campagnes:

1. Andreja Pejic

transgender1
Al van kleins af aan wou de Australische Andrej Pejic een meisje worden. Op 17-jarige leeftijd begon hij puberteitsremmende medicijnen te nemen om te voorkomen dat mannelijke geslachtskenmerken zich verder zouden ontwikkelen. Zijn androgyne uiterlijk intrigeerde menig ontwerper. Andrej liep onder meer mannen- en vrouwenmodeshows voor Jean Paul Gaultier, Marc Jacobs en DKNY. In 2014 outte Andrej zich als transgender en ging zij voortaan door het leven als Andreja. In februari 2015 keerde Pejic terug naar de catwalk en showde ze de vrouwencollectie van de Britse ontwerper Giles Deacon. Vorige maand prijkte ze nog op de cover van Vogue US.

2. Lea T

transgender2

De 34-jarige Lea T van Brazilië wordt beschouwd als het meest succesvolle high fashion transgendermodel van het moment. In 2010 maakte ze haar modelledebuut in de herfst-wintercampagne van Givenchy. Sinds ze de lievelingsmuze van Riccardo Tisci, creatief directeur van Givenchy, is gaat haar carrière sky high. Ze verscheen in talloze modecampagnes en editorials, kuste met de bekende Kate Moss voor Love magazine en poseerde in haar debuutjaar volledig naakt voor de Franse Vogue toen Carine Roitfeld nog aan de macht was.

3. Hari Nef

transgender4

De 22-jarige Hari Nef heeft net een contract getekend bij het modellenbureau IMG dat ook topmodellen als Gisele Bündchen, Candice Swanepoel en Gigi Hadid vertegenwoordigt. De Amerikaanse is net afgestudeerd aan Columbia University en werd dit jaar opgenomen in de top 100 lijst van de meest invloedrijke mode- film- en muziekrebellen van het alternatieve modeblad Dazed magazine.