In beeld: Minju Kim wint de H&M Design Award

Gepubliceerd op 25 september 2013 door Isabelle
In beeld: Minju Kim wint de H&M Design Award

Minju KimToen ze als 5-jarige tekenfilmpjes zat te kijken, had Minju Kim waarschijnlijk nooit gedacht dat het haar toekomstige modecarrière een boost zou geven. 22 jaar later mag de Koreaanse zich met haar vrolijke cartooncollectie winnares noemen van de H&M Design Award 2013.

Het is allemaal heel snel gegaan sinds Kim dit voorjaar afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Haar afstudeercollectie Dear My Friend, gebaseerd op de typisch Aziatische mangacartoons uit haar jeugd, leverde haar dan ook niet enkel een mooi eindrapport aan de prestigieuze modeschool op. De lijn betekent ook een mooie intrede op het international modetoneel.

Zo won ze niet enkel haar eigen show op de New Yorkse modeweek en een indrukwekkende geldprijs. Kim mocht ook negen ontwerpen en twee accessoires uit haar collectie uitbrengen met H&M. Vanaf 17 oktober zijn haar creaties beschikbaar –zowel online als in geselecteerde H&M winkels wereldwijd. Bijzonder extraatje: de collectie zal eveneens verkocht worden bij Opening Ceremony in New York, Los Angeles en Londen. Het is daarmee de eerste keer date en H&M-collectie bij de keten verkocht zal worden.

Minju for H&M brengt de droomwereld van manga tot leven met cartoonachtige silhouetten en een opzwepende materialenmix. Zwart wol, felgele jaquard, neopreen, turkooize leer: zuurpruimen, opgepast!
http://www.youtube.com/watch?v=lfU748o-h9w