12 is het kleinste bloemenwinkeltje van Brussel

Geüpdatet op 8 mei 2015 door Laure Vandendaele
12 is het kleinste bloemenwinkeltje van Brussel

12_at_Hunting_and_Collecting_Credit_nicolas_Bourthoumieux

Flower Power in de Brusselse Kartuizerstraat! Sinds kort verwelkomt topbloemist Guillaume Lanier je in '12', zijn hoekje vol flora in het bloemig hart van Hunting and Collecting.

Twaalf maanden in een jaar, twaalf welriekende creaties per dag en een bloemenwinkeltje met de oppervlakte van twaalf m2. Lang moest bloemist Guillaume Lanier (30) dan ook niet denken over de naam die zijn bloemenwinkel zou krijgen.

'12' werd een origineel bloemenwinkeltje in het kloppend hart van de hippe kledingwinkel 'Hunting and Collecting'. Van donderdag tot zaterdag biedt de succesvolle bloemist Guillaume Lanier twaalf exclusieve boeketten per dag aan. Op is op. Verder kan je bij Lanier ook ten rade gaan voor bloemenadvies voor trouwpartijen, feestjes, modeshows, tuinen, etc.

Guillaume Lanier - foto: Althos Burez
Guillaume Lanier - foto: Althos Burez

Fransman Lanier leerde het vak in Zwitserland en verfijnde zijn kennis en kunnen bij het beruchte familiebedrijf Matin Fleurs in Nice. Na een succesvolle samenwerking met onze landgenoot Thierry Boutemy (verantwoordelijk voor de bloemen in de Antwerpse Vogue shoot van Lady Gaga) is de jonge florist met '12' klaar voor een soloavontuur. Lanier onderscheidt zich met zijn boeketten vol subtiele verrassingen en het gebruik van ouderwetse, vergeten, kwetsbare en wilde bloemen. Hoe zoiets ruikt, voelt en eruit ziet, ontdek je van donderdag tot zaterdag in 'Hunting and Collecting'.