Is een LAT-relatie beter dan een ‘normale’ relatie?

Gepubliceerd op 22 september 2013 door Christin Ho
Is een LAT-relatie beter dan een ‘normale’ relatie?

[caption id="attachment_7775" align="aligncenter" width="478"]latrelatie Foto: Free People[/caption]

Een recent onderzoek heeft aangetoond dat mensen in een lange afstandsrelatie een sterkere band hebben dan koppels die elkaar elke dag zien. Wij sommen op hoe je het best communiceert met je partner als hij honderdtallen of duizendtallen kilometers verder woont.

1 Stel een einddatum vast.
Of het nu over vijf maanden of twee jaar gaat, je zou naar een datum moeten toewerken vb. einde studies. Vage commentaren als “we zien wel hoe het gaat” kan je best achterwege laten omdat je niet weet of jij en je vriend op dezelfde golflengte zitten.

2 Denk na over mogelijke bezoeken.
Als jullie elkaar voor een lange tijd niet hebben gezien, is het verleidelijk om elke date romantisch te gaan dineren. Maar dit kan een dure zaak worden. Denk er ook aan dat je vriend deel wil uitmaken van jouw dagelijks leven. Ga op café met vrienden in plaats van het hele weekend op hotel te zitten.

3 Face Time
Virtuele bezoekjes zijn ook belangrijk als je niet in zijn buurt vertoeft. Mails en brieven kunnen verkeerd geïnterpreteerd worden, dus is het ook belangrijk dat je elkaar kan zien en horen om jullie band te kunnen onderhouden. Je lief via Face Time kort een goedenacht wensen is even effectief als een urenlange Skype sessie. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.

4 Spreek af met je beste vrienden.
Elke avond treuren, vermijd je best. Spreek af met vrienden om je gedachten te verzetten en toon aan je partner dat je je kan amuseren zonder hem.

5 Wees eerlijk.
Als jij nooit naar L.A. wilt verhuizen, dan moet je ook niet verwachten dat hij in België wil gaan wonen. Op een bepaald moment zal je beslissingen moeten nemen. Wees eerlijk tegen elkaar.

Bron: Refinery29