Interview: Selah Sue over de liefde en haar nieuwe plaat ‘Reason’

Geüpdatet op 19 maart 2015 door Natalia Tjurina
Interview: Selah Sue over de liefde en haar nieuwe plaat ‘Reason’

selahsue

Selah Sue is verliefd en de wereld zal het geweten hebben. Haar langverwachte tweede plaat 'Reason' ligt deze week (vanaf 27 maart) in de rekken en laat een nieuwe kant van de soulzangeres zien. 

Het is vier jaar geleden dat we Selah Sue (25) voor de eerste keer ontmoetten in de Brusselse studio ICP, waar ze net haar debuutplaat had opgenomen. Sanne Putseys, zo heet de zangeres in het echte leven, trakteerde ons op een akoestisch nummer en wist ons al bij het eerste vers in te pakken. Ongelooflijk. Niet alleen met haar onweerstaanbare rauwe stem, maar ook met de nonchalante charme waarmee ze het nummer bracht, alsof het niets was. Ze was ontwapenend eerlijk over haar twijfels en demonen, maar op haar nieuwe plaat ‘Reason’ lijkt de twintiger een andere koers te varen. Deze keer zingt ze niet over troubles, maar over liefde. Want ja, Selah is verliefd…

Je nieuwe plaat zit boordevol positieve vibes, reflecteert dat je gevoelens?
“Veel mensen denken dat wat ik op mijn eerste plaat vertel erg leeftijdsgebonden is. Dat ik heel jong was en nog op zoek was naar mezelf… (Op het moment dat haar debuutplaat ‘Selah Sue’ uitkwam, was de zangeres 22 - red.) Vandaag zit het leven nog steeds vol moeilijke momenten, maar ik kan er beter mee omgaan. Ik neem aangepaste medicatie waardoor ik me stabieler voel en ik ben ook gelukkig in mijn privéleven. Het grote verschil tussen de twee platen is dat ik het deze keer over liefde heb.”

Heb je het dan over je eigen ervaringen? Ben jij verliefd?
“Het was niet mijn bedoeling om over liefde te schrijven en te zingen, dat is zo cliché. Maar als je in aanraking komt met zo’n mooie, oprechte liefde zoals ik die nu beleef, dan komt zoiets vanzelf.”

...

Lees het volledige interview in ons APRILNUMMER, nu in de winkel!

(Beeld: Charlie De Keersmaeker)