Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 20 september 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

Nicholas Kirkwood verhuist naar LVMH en ook "onze" Anthony Vaccarello zou een nieuwe samenwerking op het oog hebben. In Milaan stuurt Miuccia Prada haar in stiletto gehulde werknemers voortaan via een glijbaan naar buiten.

Nicholas Kirkwood vervoegt de LVMH-familie, dat liet een persbericht van de groep ons vanmorgen weten. Het luxeconglomeraat zet haar vakmanschap en financiële fondsen ter beschikking van de schoenenontwerper, in ruil voor een meerderheidsaandeel in zijn bedrijf. Kirkwood zelf is alvast enthousiast over zijn nieuwe partners: "LVMH huist de grootste labels en belangrijkste talenten van onze industrie en begrijpt luxe zoals niemand dat doet. Ik begin dan ook met veel trots en verwachtingen aan dit nieuwe hoofdstuk." Grote namen als Céline, Louis Vuitton, Fendi, Givenchy en Marc Jacobs gingen Kirkwood inderdaad al voor bij LVMH.

Alles voor de kunst, dat lijkt het motto achter het Maecenas Diner dat dinsdag plaatsvond in de Brusselse Muntschouwburg. Bedoeling was geld in te zamelen voor het Belgische operahuis en dat lukte schitterend. Voor de gelegenheid sloeg juwelier en horlogemaker De Greef de handen in elkaar met de Belgische artiest Michel Mouffe en het horlogemerk Jaeger-Lecoultre. Mouffe ontwierp een unieke gravure, die werd aangebracht op de achterzijde van een Jaeger-LeCoultre Reverso 1931 in witgoud. Het kleinood werd na het diner geveild en bracht zomaar eventjes 32,000 euro op -tweemaal de geschatte waarde. Lucratief zijn ze wel, die benefietavonden.

Het lijkt erop dat ook Versace binnenkort een Belgisch tintje krijgt, het modehuis zou immers volop gesprekken voeren met niemand minder dan Anthony Vaccarello. Volgens geruchten wordt de ontwerper, in navolging van J.W. Anderson, de nieuwe guest designer van dochterlabel Versus. Vaccarello, die ook zijn eigen label heeft, komt qua look in elk geval overeen met het Italiaanse modehuis: strakke creaties, sexy silhouetten en het nodige bloot –dat is het credo van beide modefenomenen.

Het is niet altijd kommer en kwel achter de schermen van grote modehuizen. Dat bewijst Prada met de recente verbouwingen aan haar Milanese hoofdkwartier. Om één of andere reden vond Miuccia Prada het leuk een glijbaan doorheen het hele gebouw aan te leggen. Artiest Carsten Höller nam de eer op zich, naar verluidt start de glijbaan zelfs in het kantoor van Mrs. Prada herself.

Dorstige Brusselse keeltjes mogen zich binnenkort aan een nieuwe hotspot in onze hoofdstad verwachten. Volgende week opent de tijdelijke cocktailbar Casa Bacardi er de deuren. Topdeejays, internationaal gelauwerde barmannen en een vintage Havana sfeertje staan er op je te wachten. Wij testen volgende week voor je uit, meer info volgt...