Vogue Nederland choqueert met borstvoeding shoot

Gepubliceerd op 19 september 2013 door Isabelle
Vogue Nederland choqueert met borstvoeding shoot

hoofd
Topless foto’s geen probleem als het op Vogue aankomt. Borstvoeding, dat ligt dan weer een pak gevoeliger.

Een half jaar na het “Blackface” incident waagt Vogue Nederland zich opnieuw aan wat controverse. Het oktobernummer zet glorie van eigen bodem in de verf en gaat te leer bij de beroemde Middeleeuwse schilder Jan Vermeer. In Vogue termen betekent dat: model Ymre Stiekema in Middeleeuwse looks, hier en daar geupdated met een koptelefoon of blote borst. Van dat laatste kijken lezers al lang niet meer op, zij het dat het deze keer in de context van borstvoeding wordt getoond. Een gewaagde keuze, uit het verleden bleek immers dat borstvoeding niet overal in goede aarde valt.

Vooral in de Verenigde Staten wordt niet gelachen met het onderwerp. Daar heerst een regelrechte “mommy war” tussen aanhangsters van de praktijk en zij die het maar niets vinden. Media die zich met de zaak inlaten, mogen er een storm aan kritiek verwachten. Vorig jaar stond een vrouw bijvoorbeeld op de cover van Times terwijl ze haar zoontje de borst gaf: drama! Ook jonge mama’s en modellen Doutzen Kroes en Miranda Kerr kregen felle reacties nadat ze gewillig op de foto gingen terwijl ze hun borelingen de borst gaven.

De eerste overzeese reacties op de Nederlandse shoot zijn dan ook niet mals, reacties waar onze nuchtere Nederlandse collega’s zich echter niets van aantrekken. En wij, wat vinden wij Belgen ervan? Aan jullie om te oordelen.
132