Villa Gianni Versace wordt luxe hotel

Gepubliceerd op 18 september 2013 door Laure Vandendaele
Villa Gianni Versace wordt luxe hotel

Casa Casuarina

Eenmaal. Andermaal. Verkocht! De villa van Gianni Versace gaat voor een slordige 31 miljoen euro naar familie Nakash.  De steenrijke investeerdersfamilie overweegt het imposant stukje vastgoed van de vermoorde ontwerper Gianni Versace om te bouwen tot luxe hotel.

Of tot een uniek winkelconcept dat alle andere luxeboetieks ter wereld het nakijken geeft. Hoewel de toekomst van het pand nog onzeker is, staat nu al vast dat Versace's laatste woonplaats toegankelijk wordt voor het grote publiek. En dat was tot nu niet het geval. De deuren van Casa Casuarina bleven potdicht en net daarom lokte de tot de verbeelding sprekende plek dagelijks meer fototoeristen dan het Witte Huis. Iedereen die het iconische verblijf in Miami passeerde wou wel een foto van de trappen waarop de Italiaanse ontwerper in 1997 zijn laatste adem uitblies.

Luxe hotel of winkelparadijs, de nieuwe eigenaars van Casa Casuarina zijn niet van plan overhaaste beslissingen te nemen. Voor werklustige bouwmannen maar één schreeuwerig mozaïeksteentje aanraken, zal Steven Nakesh met de familie Versace rond de tafel zitten. Samen met hem wil de investeerder met zijn nieuwste eigendom hulde brengen aan de wereldberoemde ontwerper.