De terugkeer van het nektapijt

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
De terugkeer van het nektapijt

nektapijtSidder en beef, de eighties kruipen langzaam maar zeker terug onze garderobe in, voorgegaan door niets minder dan... het nektapijt!

We dachten dat de look voor eeuwig naar de gênante foto albums van onze ouders was verbannen. Wat hadden we het mis. Sinds een jaar lijkt modeland vastbesloten het karakteristieke kapsel van de jaren tachtig weer op het toneel te zetten. Louis Vuitton maakte ons begin dit jaar niet alleen duidelijk dat lingerie wél als dagkledij kan worden gedragen, maar ook dat de eighties coupe weer helemaal ok zijn. Een boodschap die kracht werd bijgezet door Jean Paul Gaultier, wiens wintercollectie in Parijs werd geshowd door modellen met imposante nektapijten. Het feit dat punk dit jaar opnieuw in de lift zit, doet ook niets om de opkomst ervan te remmen.

Catwalks zijn nog geen trottoirs, stelden we onszelf gerust, en dus gingen we ervan uit dat het kapsel wel uit het straatbeeld zou blijven. Mis, weeral mis! Haarkameleon Rihanna verscheen vorige week op de lancering van haar tweede collectie voor River Island met een kanjer van een nektapijt. Rihanna, wereldster en stijlicoon voor een hoop kapselgrillige meisjes, aan de tondeuse? Als dat maar goed afloopt..

Kwestie van ons voor te bereiden op de (hopelijk niet te standvastige) trend: een paar beelden van sterren die zich er sinds de eighties nog aan waagden.

1

Cara Delevingne voor Jean Paul Gaultier

3Kate Moss voor Louis Vuitton

2/

4Rihanna

5

3/

Schermafbeelding 2013-09-19 om 10.55.35

Sandra Bullock voor Vogue

4/

Schermafbeelding 2013-09-19 om 10.56.08Model van het moment, Edie Campbell

5/

Kristen Stewart

Kristen Stewart in The Runaways

6/
ScarlettScarlett Johansson

7/

Sharon

8/

MarionMarion Cotillard met een valse variant