Een mascara voor elk type

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Een mascara voor elk type

 

 

Mascaravoorelktype
Zelfs met een beautyseizoen waarin mascara de grote afwezige bleek voor de deur vragen we ons af: hoe kies je nu die ene mascara die perfect bij je past? Die onmisbare mooimaker die aan al je vereisten voldoet? Make-up artieste Ines Borgonjon maakt ons wegwijs in de wondere wereld van wimpers en ingenieuze borsteltjes.

Laat een ding duidelijk zijn: de ene mascara is de andere niet. En hoewel de aanschaf van een nieuwe mascara als een van de meest eenvoudige beautyaankopen wordt gezien, is de juiste mascara vinden bijna even complex als het zoeken van een mooie foundation of een nieuw parfum. Gooi dus zeker niet zomaar de eerste de beste mascara die langere en vollere wimpers belooft op de toonbank en laat je begeleiden door een professional met kennis van zaken.
Wie in de make-upstoel van make-up artiest Ines Borgonjon belandt, kan ervan op aan met de nodige expertise geholpen te worden. Als senior make-up artist voor M.A.C gaan tientallen mascara’s door haar handen en kent ze als geen ander de scpecificaties en uitzonderheden van elk ‘modelletje’. ‘M.A.C. heeft een bijzonder uitgebreid gamma mascara’s, voor klanten is het vaak moeilijk om door de bomen het bos te zien. De ene wil een natuurlijke look, voor de andere kunnen de wimpers niet lang genoeg zijn. Wij hebben voor elk wat wils, en sturen de klanten dan ook gaag in de juiste richting.’

Het verschil tussen de mascara’s zit hem naast de verpakking en eventueel ook de kleur vooral in het borsteltje. Ines stelt enkele zonder door product besmeurde borsteltjes tentoon om haar punt duidelijk te maken. ‘Sommige borsteltjes zijn vrij fijn, anderen hebben schuinen haartjes, recht of gebogen, de nuances zijn bijna eindeloos. Op die manier krijg je met elke mascara een andere look.’

EEN MASCARA VOOR ELK TYPE

1/

Zac Posen SS15
Zac Posen SS15

Je bent: een praktisch ingestelde vrouw bij wie het vooruit mag gaan. Je neemt de situatie graag in handen.
Ga voor: de Extended Play Lash
Waarom: een fijne mascara die niet zo hele lange wimpers meteen volume geeft. Precies werken is een makke en de mascara is bovendien makkelijk met warm water af te spoelen. (laat geen zwarte strepen onder de ogen na!) Blijft tot 16 uur zitten.

ExtendedPlayLash_EndlessBlack_300
Extended Play Lash, € 19,50

2/

costume-national-2052-ss15-pw_high
Costume National SS15

Je bent: veelzijdig, uitbundig en eindigt de dag graag met een goed glas na het werk.
Ga voor: de Haute & Naughty Lash
Waarom: deze bestseller heeft niet één maar twee borsteltjes. Hierdoor is deze mascara de perfecte tool om elke make-uplook, van dag tot party-make-up, te creëeren. Subtiel overdag, lekker over-de-top na zonsondergang

HAUTE AND NAUGHTY-MASCARA-HAUTE AND NAUGHTY-TOO BLACK-300
Haute and Naughty, € 23,00

moschino_2025_ss15_pw_high
Moschino SS15

Je bent: Extreem, veeleisend en intens
Ga voor: de In Extreme Dimension Lash
Waarom: Extra krul, volume en lengte, deze mascara geeft op alle gebied het maximum. Het dikke borsteltje is perfect om de wimpers flink aan te zetten, dankzij het afgeronde topje kan het borsteltje zowel horizontaal als verikaal gebruikt worden. Perfect dus om ook de onderste wimpers van een laag mascara te voorzien.

InExtremeDimensionLash-InExtremeDimensionLash-Black-300
In Extreme Dimension Lash, € 23,00

3/

s_jean_2006_ss15_pw_high

Je bent: een aanhanger van een gezonde levensstijl en houdt van een natuurlijke look. ,
Ga voor: Mineralize Multi-Effect Lash
Waarom: dankzij een innovatieve samenstelling met 77 mineralen houdt deze mascara de wimpers zacht en flexibel. Het oerdegelijke borsteltje kamt alle wimpers afzonderlijk en geeft een subtiel verlengend effect.

Mineralize-MultiEffectLash-ChargedBlack-300
Minerelize Multi Effect LMash, € 22,00

4/

Issey Miyake SS15
Issey Miyake SS15

Extraatje: gebruik een primer om je wimpers vooraf te verzorgen. Een transparant laagje onder je mascara zorgt voor een extra intenst resultaat.

SKIN Prep&Prime_lash 300
Prep + Prime, € 16,50