How to: een Instagram huwelijk

Geüpdatet op 11 juni 2015 door Isabelle
How to: een Instagram huwelijk

instagram huwelijk

Geen geld voor een peperdure trouwfotograaf? Geen zin in cliché plaatjes? Een neus voor sociale media? Waag je dan aan een Instagram huwelijk! 

Poppy Delevingne was een van de eersten die haar huwelijksbootje een digitale push gaf. Zij gaf haar jawoord tijdens een boho ceremonie in Marrakech en liet haar gasten er naar hartelust foto’s maken, sharen en liken. Goed voor een schat aan originele kiekjes van haar grote dag, bekijk ze hier.

En nu aan jou! Een Instagram huwelijk betekent minder lange wachttijden: je krijgt je foto’s de dag zelf al te zien, terwijl klassieke fotografen er weken over doen voor ze je een blik op het resultaat gunnen. Daarnaast wordt je grote dag vanuit verschillende perspectieven vastgelegd: je zusje zal niet dezelfde foto’s als je beste vriendin of de neef van je bruidegom nemen. Grappige, mooie of verrassende momenten die je de dag zelf niet opmerkt, vind je later in je fotofeed terug. Last but not least: het kost je niets, je genodigden doen „al het werk” voor jou!

10362092_739598266063068_2022902407_n

Hoe je dit in de praktijk aanpakt? Onze tips:

1/

1. Maak een hashtag aan

Eerst en vooral: trakteer je huwelijk op een eigen hashtag en account -in Poppy’s geval was dat #popdogwedding, aan jou om het even origineel te vinden. Op die manier kunnen je vrienden hun foto’s rechtstreeks met je delen en hoef je ‚s anderendaags geen 30 accounts af te schuimen om je beelden te vinden.

Schermafbeelding 2015-02-09 om 15.48.08

10387883_260088737511310_1490376274_n

2/

2. Breng iedereen op de hoogte

Maak je genodigden de dag zelf duidelijk dat hun smartphones welkom zijn -dat is immers niet altijd het geval. Verspreid vrolijke bordjes/kaartjes/slingers/servetten om je hashtag en account bekend te maken. Je kan er ook je favoriete filter op vermelden, kwestie van achteraf een lijn in je foto’s te hebben.

1

2

4

3/

3. Fotobooth time

Tegenwoordig heeft elke zichzelf respecterende trouwpartij een eigen fotobooth. Ontdek hier hoe je die moet creëeren en zet eventueel een Ipad, gelinkt aan je huwelijksaccount, in om de beelden te nemen.

1

2

4

4/

4. Bedank je gasten

Bedank je vrienden en familie na de feestelijkheden voor hun hulp met een originele herinnering. Op Printsagr.am laat je de foto’s ontwikkelen tot polaroïds, fotoboeken, kalenders, stickers, magneten en meer creatieve hebbedingen. Profiteer er meteen ook van om je eigen huwelijksalbum in elkaar te knutselen.

Product-Tinybook2

Product-Tinybook5