Dit is de beste oogmake-uplook voor jouw type ogen

Geüpdatet op 30 augustus 2023 door ELLE België
Dit is de beste oogmake-uplook voor jouw type ogen

Amandelvormig, rond, groot, klein: kijkers komen in alle vormen en maten, tijd om je make-up af te stemmen op jouw oogtype! 

Amandelvormige ogen

unnamed

Amandelvormige ogen zet je in de verf met eyeliner. Begin met een fijn lijntje in je binnenste ooghoek en trek het helemaal door tot aan het uiteinde van je oog. Werk het af met een kleine wing en wek zo de illusie van vollere wimpers. Ga voor lichte oogschaduw op het bewegende ooglid in combinatie met een donker kleur in je arcadeboog. Zo geef je je blik extra karakter.

Ver uit elkaar staande ogen

Kate-Moss-788x1024

Voor jou bestaan er geen regeltjes: alles kan en mag! Als je beslist om voor sexy cat eyes te gaan, zorg er dan voor dat je ook oogpotlood op je onderste wimperrand aanbrengt. Het wekt de illusie van dichter bij elkaar staande ogen.

Dicht bij elkaar staande ogen

pls

Breng een lichte, matte kleur oogschaduw aan in je binnenste ooghoek en het eerste kwart van het ooglid. Hierdoor lijkt het alsof er meer ruimte tussen de ogen zit. Werk je look vervolgens af met een donker kleur in de arcadeboog en buitenste deel van je ooglid.

Kleine ogenunnamed3-682x1024

Breng oogschaduw, die een tint of twee lichter is dan je huidskleur, aan op je ooglid tot net onder je wenkbrauwen. Werk je oogschaduwlook af met een bruine tint in je arcadeboog. Vermijd te donkere kleuren, die maken je ogen alleen maar kleiner. Gebruik een wimperkruller voor je mascara aanbrengt om je blik nog meer open te trekken. Enkele valse wimpers doen eveneens wonderen!

Diepliggende ogen

unnamed4-770x1024

Beperk donkere oogschaduw tot een minimum. Je wil de lichtere delen van je ogen benadrukken om de illusie van een rondere vorm te creëren. Breng een lichte waas van oogschaduw aan op je ooglid en onder je wimperrand (liefst in dezelfde kleur). Werk af met een fijn lijntje en een dikke laag mascara. Het opent meteen je blik.

Monolidunnamed5-767x1024

Gebruik een lichte oogschaduw om je blik te openen en creëer diepte door een donkere kleur aan te brengen in de arcadeboog. Werk je look af met een dikke streep eyeliner dat ook zichtbaar is met je ogen open. Geef je wimpers een stevige krul met je favoriete wimperkruller.

(Stagiaire Mathilde Van Hoof via Elle Belgique)