Pinspiration: statement badkamers

Geüpdatet op 15 december 2020 door ELLE België
Pinspiration: statement badkamers

De badkamer is de ideale plek om tot rust te komen, tenminste als het decor je geen stress bezorgt. De saaie variant met vergeeld douchegordijn kan ons maar matig bekoren. Wij maken liever een statement à la verfijnd tegelwerk, luxueus materiaal en iconisch design.

1. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Of liever voor de wand. Door een spiegel op te hangen aan het plafond in plaats van tegen de muur krijgt de kamer een extra dimensie: het maakt de ruimte groter en langer. Bovendien komt er plaats vrij tegen de muur om een raam te plaatsen wat dan weer zorgt voor tonnen natuurlijk licht en een creatief raamkozijn.

spiegel3

spiegel5

spiegel4

spiegel2

spiegel1

1/

2. Accentmuur

Accenten leggen is in het hele huis een goed idee, zo ook in de badkamer. Houd je de rest sober dan is je accentmuur (of vloer) in harmonie met de ruimte. Creëer een verfijnde, geometrische of expressieve look die zelfs de kleinste kamertjes er gesofisticeerd laat uitzien.

grafisch1

grafisch2

grafisch3

grafisch4

grafisch5

2/

3. Textuur met tegels

Haal de kracht van de aarde in je badkamer met textuurtegels in aardetinten. Ga van het ene uiterste, maagdelijk wit, tot het andere, ruwe bakstenen. Zelfverzekerd en verfijnd als ze zijn, benadrukken tegels op een gestroomlijnde manier de architecturale details en maken ze de ruimte dynamisch.

tegel1

tegel2

tegel3

tegel4

tegel5

3/

4. Opvallend bad

Geen badkamer zonder bad, maak er dus een eyecatcher van en laat je niet afschrikken door verschillende materialen en kleuren. In lijn met de rest van het interieur komt het bad ten volle tot zijn recht.

bad2

bad5

bad4

bad3

bad1

4/

5. De unieke douche

Douches hoeven niet alleen maar in een hoek geduwd te zijn. Inloopdouches of een losstaande douchecabine staan bijzonder goed tegen een vrije muur. Speel met accenten, materialen en stijlvormen en ontwerp de douche van je dromen.

douche1

douche2

douche3

douche4

douche5

Bron: domainehome.com, Pinterest

(Stagiaire Kiënta Martens)