Wanderlust: 15 bestemmingen waar je heen moet

Geüpdatet op 11 januari 2019 door ELLE België
Wanderlust: 15 bestemmingen waar je heen moetinduldy.com

 

© lauracarignan
© lauracarignan via Pinterest

Vergeet die typische citytrips en laat je door deze 15 plekken inspireren! Of je nu gebeten bent door avontuur of liever wat cultuur opsnuift; voor ieder wat wils! Ontdek nieuwe plekken waar de toeristen nog geen weet van hebben. Want 2015 is het jaar van de ontdekking.

1. Trolltunga in Hordaland (Noorwegen): meer en meer avonturiers vinden hun weg naar de indrukwekkende landschappen van Noorwegen. Trolltunga in Hordaland is een rots die 700 meter boven het Ringedalsmeer uitsteekt. Je kan de rots tot boven beklimmen. Op 10 uur tijd bereik je de top.

TongvanNoorwegen

2. ReykjavikIJsland: de meest noordelijke gelegen hoofdstad van de wereld is bijzonder door de unieke ligging, het wisselvallige klimaat en de rijke landschappen. Gedurende 100 dagen in het jaar kan je het Noorderlicht zien, terwijl het in de zomer nooit donker wordt. Reykjavik is een drukke stad ondanks een bevolking van minder dan 300.000 inwoners. Natuurliefhebbers maar ook sportievelingen komen hier zeker aan hun trekken!

ijsland

3. Mongolië: ook wel het dunst bevolkte land ter wereld genoemd, wat er voor zorgt dat er veel ongerepte gebieden te bezichtigen zijn. Ook het nomadenbestaan in Mongolië is uniek, puur en machtig. Meer van dat cultuur opsnuiven? Bezoek de Naadam Festival in juli. Muziek, monikken, atleten die het beste van zich tonen en traditionele lekkernij, en dat allemaal op 2 dagen tijd.

BAYANTSOGT, MONGOLIË
© gettyimages - BAYANTSOGT, MONGOLIË

4. Vancouver: een koude maar gastvrije stad, dat is Vancouver. De stad heeft een levendige theaterscène, denk aan The Queen Elisabeth Theatre! Voor de feestgangers onder ons is een bezoekje aan de legendarische club The Commodore ten volle aangeraden. Je kan uiteraard ook volop gaan shoppen in Gastown of Commercial Drive.

Vancouver skyline (night and day)
Vancouver skyline (night and day)

5. Fins-Lapland: Wie graag een uitdaging tegemoet gaat kiest voor een avontuurlijke reis naar Lapland. Laat de koude je niet afschrikken en ga op een huskytocht of ijsvissen, neem deel aan de noorderlicht-excursie of ga met de sneeuwscooter cruisen over bevroren ijs. Geniet van de wondermooie natuur en rustgevende stiltes. Verwacht je dus aan een magische avontuur!lapland

6. Boedapest: krap bij kas, maar toch zin in een onvergetelijke citytrip? Dan kan je niet anders dan richting de Hongaarse hoofdstad trekken. Wat valt er te beleven? Je kan baden in Széchenyi of Gellertbad (rustiger), koffiehuisjes bezoeken met indrukwekkende kroonluchters. Via de Kettingbrug kan je de Donau zelf oversteken.

© via Pinterest (Flickr: nzpix)
© via Pinterest (Flickr: nzpix)

7. Bosnië: Bosnië is in vergelijking met andere Balkanlanden minder populair bij ons, reden te meer om het te ontdekken! Het land herbergt veel bosgebieden. Op 30 km van Banja Luka ligt de natuurpark Lake Bardaca. Nog een prachtig nationaal park is Blidinje, tijdens de winter kan je er skiën en in de zomer kan je bekomen van een lange wandelroute tussen de gigantische bergen.

© via Pinterest (idiuvortex.tumblr.com)
© via Pinterest (idiuvortex.tumblr.com)

8. Montenegro: de ongerepte natuur is de droom van élke natuurliefhebber! Montenegro beschikt ook over één van de mooiste baaien ter wereld, fjord. De stad Kotor is het bezoeken waard maar ook de vele aanwezige natuurparken, meren, rivieren en ruime stranden die het land vormen.

De stad kotor
De stad kotor

9. Washington: Washington wordt stilaan gezien als de nieuwe New York, terecht, want de Amerikaanse hoofdstad heeft veel te bieden! Bezoek zeker Georgetown waar je America's Best Cupcakes kunt vinden!

Georgetown Cupcake © via Pinterest (abpan, maathiildee)
Georgetown Cupcake © via Pinterest (abpan, maathiildee)

10. Kopenhagen: de groenste hoofdstad van Europa mag er wezen. Overdag kan je rustig de natuur (er zijn geweldige fietspaden voorzien) en het cultuur opsnuiven, want de stad komt pas tegen de avond echt tot leven. Hoe pak je het het best aan? Voor ieder wat wils, zo heb je de Deense kroegen waar je je kunt mengen met de 'locals'. Onze favorieten clubs zijn; HIVE, Jolene en The Jane. Of bezoek 's werelds kleinste hotel; Hotel Central & Café!

© via Pinterest (Fodor's Travel)
© via Pinterest (Fodor's Travel)

11. Squamish: The New York Times heeft Squamish, gelegen in het Britse Colombia verkozen tot "must visit". Aangeraden voor natuur --en rustliefhebbers want veel cultuur of uitgaansleven is er niet.

© via Pinterest (Up Knörth)
© via Pinterest (Up Knörth)

12. Philadelphia: deze historische Amerikaanse stad is een geweldige nieuwkomer in de categorie 'citytrips'. Het ligt een beetje verder dan een doordeweekse citytrip maar is het bezoeken waard! Zeker een aanrader voor cultuurmensen, musea en kunstgalerijen alom!

Philadelphia Museum of Art
Philadelphia Museum of Art

13. Frankfurt: een zakenstad waar spijtig genoeg veel armoede heerst met een skyline van krotten en moderne architectuur, zo kan je Frankfurt kort omschrijven. De stad is toch een droomplek voor cultuursnuivers, want aan musea ontbreekt het hier niet.

14. Schotland: Edinburgh, de hoofdstad van Schotland is een shoppingparadijs. In Princess Street kan je in de gezellige (winter)sfeer de ene na de andere winkel aflopen. Ook kenmerkend zijn de The Highlands, de Schotse Hooglanden; een aanrader! Of ontdek de afkomst van jouw favoriete whisky.

Schotse Highlands & Edinburgh
Schotse Highlands (©jetpack.com) & Edinburgh (© sun-surfer.com)

15. Stockholm: Scandinavische steden zijn hot! Zo ook de wondermooie hoofdstad van Zweden. Bezoek het middeleeuwse centrum Gamla Stan of duik in het modebestaan, want Scandinavische mode en design wordt door de hele wereld bewonderd. Struin door de straatjes op zoek naar jouw volgende mode-item, en slaap in hotel Etthem

ettem

(Stagiaire Karima El Bajaj)