Zo blijf je er goed uitzien met een verkoudheid

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Britt Valkenborghs
Zo blijf je er goed uitzien met een verkoudheid

verkoudheid

Niezen, rode wangen en een loopneus... nee, een verkoudheid hebben is geen pretje. Helaas zijn er nog geen wondermiddelen om een verkoudheid te voorkomen. Maar aangezien we onze levens niet op pauze kunnen zetten telkens er een verkoudheid aankomt, kunnen we wél proberen om er presentabel te blijven uitzien. 5 tips. 

1. Slaap
 Kruip extra vroeg in je bed om er de volgende ochtend een pak frisser uit te zien. Met een kalmerende kamille of valeriaan thee kom je ook al een heel eind.

2. Hydrateer
Wanneer je niest, zweet en hoest is het erg belangrijk om gehydrateerd te blijven. Opteer voor enkele flesjes water boven drankjes met cafeïne die je lichaam alleen maar verder uitdrogen.

3. Hydrateer je huid
Je moet elke 5 minuten een zakdoek bovenhalen voor je loopneus? Natuurlijk heeft dat ook gevolgen voor je tere huidje rondom je neus. Zorg dat je altijd een hydraterende crème of lotion in je tas hebt zitten om een geïrriteerde huid te vermijden.

4. Zachte tissues doen wonderen
Het klinkt misschien dwaas, maar de hogere prijs die je betaalt voor simpele dingen als kwalitatieve tissues of toiletpapier zijn het meestal wel waard. Wanneer je die dingen dagelijks enkele keren op je gevoelige huidje moet voelen, kies je beter voor de extra zachte en verzorgende doekjes. Je huid zal me later nog bedanken!

5. Camoufleer de rode neus
Hoe goed je onze vorige tips ook opvolgt, de Rudolf-achtige rode neus zal je blijven achtervolgen tijdens de winter. Kies daarom voor een goede concealer met gele ondertoon, die een tint lichter is dan je eigen huid, om die rode teint te verbergen.