How to: een feestlook in 15 minuten

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
How to: een feestlook in 15 minuten

L1FINAL1

De feestdagen en tijdsnood: een onvermijdelijke combinatie. Elle.be to the rescue: een beautylook in 15 minuten!

Terwijl je de laatste kertscadeautjes shopt, had de kalkoen reeds in de oven moeten zitten, terwijl je nog de kersttafel dekt, staat je schoonmoeder aan de deur en begint je neefje reeds aan zijn nieuwjaarsbrief. Klinkt dit bekend? Wij helpen je alvast met een verkorte beautyroutine:

Make-up door Anaïs Valenti.

Kapsels door Alain Denis van Maison Roger met producten van L’Oréal Professionnel.

1/

MAKE-UP, 5 minuten top chrono:

We kiezen voor een klassieke glam look: eyeliner bij de vleet!

make-up

1. Begin met een laagje neutrale oogschaduw

2. Gebruik witte of beige oogpotlood op de binnenkant van je oog –dit opent en verheldert de blik.

3. Teken een fijne lijn met eyeliner tegen de bovenste wimperrand, gevolgd door een volwaardige cat eye. Leer hier hoe je dat laatste doet in 5 stapjes: https://www.elle.be/nl/59596-de-perfecte-eyeliner.html

4. Doe nu hetzelfde met gouden eyeliner tegen de onderste wimperrand. Geen gouden eyeliner voorhanden? Je kan ook glitters mengen met vaseline, neutrale oogschaduw of wenkbrauw wax.

5. Optioneel: teken boven de eerste lijn zwarte eyeliner nog een lijn met de gouden variant (of het alternatieve “mengsel”). Zorg voor wat asymmetrie door beide lijnen niet op dezelfde plaats te laten beginnen en eindigen.

6. Werk af met mascara.

2/

KAPSEL, 10 minuten top chrono:

1. Breng eerst en vooral wat volume in je kapsel door een texturiserende spray (Wild Stylers by Techni Art Next Day Hair) op je haarwortels te spuiten. Vervolgens crepeer je lichtjes de haren op je kruin en versterk je dit met haarlak (laque Infinium).

2. Verdeel nu je haardos in 3 delen, die je elk afzonderlijk (eerst de lokken aan de zijkant van je hoofd, vervolgens die op je hoofd) naar het midden brengt en vastzet met schuifspeldjes.

L1C11 L1C41

3. De drie haardelen vormen nu een grove paardenstaart, draai die rond zijn eigen as en breng naar boven. Het resultaat: een soort van “banaan”, de uiteindes ervan steek je aan de binnenkant weg met speldjes.

L1C21

L1C314. Die banaan maak je nu minder strak: trek lichtjes de haren erin los. Spuit rijkelijk met lak om goed vast te zetten en ga meteen met een kam over het kapsel –dat laatste om het kroesen tegen te gaan.

L1C41

TIP: speldjes blijven langer en vaster zitten als je ze in X-vorm aanbrengt en er meteen lak over spuit.