10 deco-ideeën voor een sneeuwwitte feesttafel

Geüpdatet op 11 december 2023 door Lore Ginneberge
10 deco-ideeën voor een sneeuwwitte feesttafel

Wil je jouw gasten verbluffen met je vaardigheden als gastvrouw? Daar hoort een perfect gedekte feesttafel bij. Deze stijlvolle ideeën zetten je op weg.

Dit jaar zeggen we vaarwel tegen al te kleurrijke - lees: kitscherige -  tafeldecoratie en maken we plaats voor sneeuwwitte accessoires. Waarom wit? De kleur die eigenlijk geen kleur is ademt winter, maar zorgt ook voor een zen-gevoel in deze drukke feestmaand. Toch hoeft je feesttafel niet per se saai te zijn, denk aan glinsterende sneeuwvlokken, sterren of zelfs witte pompoenen. Hier zijn enkele tips voor een chique kersttafel waar wit de boventoon voert.

Wit tot in de kleinste details

Pint Embed Link

Van de servetten tot de borden en de decoratie, een totale witte look geeft een spectaculair effect. Je tafel oogt meteen minder bombastisch en het sfeervolle kaarslicht lijkt plots meer warmte uit te stralen.

Pint Embed Link

Een minimalistisch witte kersttafel

Pint Embed Link

Kies voor een uitgebalanceerde tafel met slechts één show stopping element. Hierboven is dit bijvoorbeeld het lichte bloemstuk met speelse takken, terwijl onderstaande tafel vooral de koperkleurige glazen in de spotlights zet. De rest van de feesttafel houd je daarentegen - je raadt het al - spierwit.

Pint Embed Link

DIY witte tafelversiering

Van kaarsen in een glazen stulp tot witgeverfde bokaaltjes met takken, deze DIY deco zet je in één-twee-drie op tafel.

Pint Embed Link

Deze knutsel je in geen tijd met je kids, nichtjes of vriendinnen. Spaar enkele glazen bokalen en versier met takjes en andere kerstdecoratie. Kleine lichtjes maken het af.

Dit is zonder twijfel de makkelijkste manier om je tafel te decoreren. Kaarsen, glazen potten en groene takjes, klaar!

Pint Embed Link

Pompoenen voor de herfst? Deze witte versie is helemaal winterproof!

Pint Embed Link

Een zwart-witte feesttafel

Pint Embed Link

Fan van contrast? Voeg enkele gitzwarte elementen toe aan je tafel. Denk aan kaarsen of servetten, maar ook zwarte borden en bestek staan super chic. Deze combo is het mooist met veel groene toetsen van takjes, plantjes en ander natuurschoon.

Pint Embed Link