New York Fashion Week in 7 trends

Geüpdatet op 16 februari 2020 door Lore Ginneberge
New York Fashion Week in 7 trends

New York Fashion Week, de eerste van de vier grote modeweken zit er alweer op. Wat worden volgens Amerikaanse designers de trends voor winter 2020? Wij zetten ze - nu al - op een rijtje, want een voorbereide vrouw is er twee waard.

Ontdek ook onze favoriete looks van New York Fashion Week.

1. Shearling

Er was dit seizoen geen runway zonder knusse shearling jacket, een klassieker in zowel mannen- als vrouwenmode. Het wordt een zachte winter.

catwalk new york trends fashion week shearling winter
Khaite / Longchamp / Jonathan Simkhai

2. GO Green

Designers trokken massaal de groene kaart in New York. Enkel letterlijk helaas, want op vlak van duurzaamheid kunnen ze nog wat leren van Copenhagen Fashion Week. We zagen alle tinten van legergroen tot fluorescerend en helder grasgroen. Onze favorieten? Deze monochrome looks in de kleur van het moment.groen trends new york fashion week winter 2020

Longchamp / Son Yung Wan / Carolina Herrera

3. Lederlook

Al seizoenen lang topfavoriet van designers wereldwijd: boterzacht leder in luxueuze tinten als beige, camel, en bij Coach zelfs in een sprankelend lila. Wie had gedacht dat een full-leder look zo chique kon zijn?

leder trends new york fashion week
Khaite / Gabriela Hearst / Coach 1941

4. Romantische ruches

Aan lange jurken geen gebrek komende winter. En liefst eentje met duizend-en-één laagjes, zoals bij Rodarte, of een helpaars exemplaar zoals Ulla Johnson ons voorschrijft.

ruches jurk
Rodarte / Cinq a Sept / Ulla Johnson

5. BlingBling

De winter vraagt om een hoge dosis bling, kwestie van de donkere dagen te counteren. Marc Jacobs stopte zijn bontmantels in een zilveren jasje, en Brandon Maxwell deed hetzelfde voor de broeken. Proenza Schouler geeft ons dan weer de perfecte feestjurk.

trends fashion week new york
Marc Jacobs / Brandon Maxwell / Proenza Schouler

6. Cut-outs

Over feestjurken gesproken: deze exemplaren zijn sexy zonder al te veel bloot te geven. Sportief bij Eckhaus Latta, minimalistisch bij Brandon Maxwell en artistiek bij Prabal Gurung.

trends fashion week new york winter 2020
Prabal Gurung / Eckhaus Latta / Brandon Maxwell

7. Knielaarzen

Het is elk jaar weer uitkijken naar de nieuwe winterlaarzen. We kunnen je alvast verklappen dat ze volgend seizoen in XXL-formaat komen. Meer om van te houden!

trends new york fashion week winter 2020
Oscar De La Renta / Brandon Maxwell / Tory Burch