Q&A met Estée Lauder-gezicht Kendall Jenner

Geüpdatet op 24 april 2019 door Laure Vandendaele
Q&A met Estée Lauder-gezicht Kendall Jenner

Behind-the-scenes-on-an-Estee-Lauder-ad-shoot-with-Kendall-Jenner.-Photo-courtesy-of-Est_e-Lauder
Model Joan Smalls interviewt collega én kersvers Estée  Lauder-gezicht Kendall Jenner. Mooie meisjes onder elkaar over beauty en zoveel meer.

EE_New_Model_Announcement_Hero

JS: Herinner jij je nog wanneer we elkaar voor het eerst ontmoetten?

KJ: Niet precies, nee. Maar ik weet wel nog dat het achter de schermen van een defilé was.

JS: We droegen dezelfde jurk

KJ: En jij stond vlak voor mij!

JS: Was je zenuwachtig?

KJ: Ik had eerder al een defilé voor Marc Jacobs gelopen en was toen niet erg nerveus, ik was vooral blij dat ik in zo’n grote show mocht lopen. Maar toen ik mijn eerste show in Parijs moest lopen was ik wel zenuwachtig. De hakken waren belachelijk hoog, de jurk super lang en ik was doodsbang om te vallen.

JS: Ben je gevallen?

KJ: Gelukkig niet, het was nochtans een heel erg lange catwalk! Jij hebt me toen trouwens nog goede raad gegeven.

JS: Ik heb je toen gezegd dat je iets mannelijker moest lopen, en dat heb je goed gedaan! Zeg eens, hoe voelt het om tot de Estée Lauder-familie te horen?

KJ: Fantastisch! Het is een hele eer om deel uit te maken van een van de meest prestigieuze cosmeticamerken ter wereld. En om samen te werken met fantastische vrouwen zoals jij, natuurlijk!

JS: Hoe heb je gereageerd toen je het nieuws vernam?

KJ: Ik was echt door het dolle heen. Maar ik was backstage bij een show in Parijs en mocht nog niets zeggen. Ik zag het berichtje en dacht: ‘hoe kan ik dit grote nieuws in hemelsnaam voor mezelf houden?’ Pas toen ik in mijn hotelkamer was, kon ik me helemaal laten gaan.

JS: Heb je het grote nieuws meteen aan je moeder verteld?

KJ: Ja, mijn moeder was de enige persoon die het wist. Ze moest huilen, maar dat is op zich niet vreemd, mijn moeder moet eigenlijk om alles huilen.

JS: Wat zijn je favoriete Estée Lauder producten?

KJ: Ik ben altijd grote fan van de concealer  geweest. Mijn moeder gebruikte veel Estée Lauder-producten,  ik ben er eigenlijk mee opgegroeid. Ik herinner me bijvoorbeeld een oude lippenstift met een goudkleurige spiegelverpakking. Ik kan het soms nog niet geloven dat ik nu het gezicht van hun campagne ben.

JS: Ben je al lang geïnteresseerd in beauty?

KJ: Ik denk het wel. Er bestaan homevideo’s waarop ik als klein meisje met een make-uptasje te zien ben en ‘Ik heb me net opgemaakt’ in de camera zeg. Daarna speelde ik gewoon verder en bracht ik nog een laagje make-up aan.

JS: Je hebt vier zussen. Kreeg je veel make-uptips van hen?

KJ: Mijn oudere zussen hebben een make-upopleiding gevolg en kunnen zich heel goed opmaken.  Vreemd genoeg hebben ze mij altijd aangeraden om voor een naturel look te gaan.

JS: Wat zet je het liefst in de verf: ogen of lippen?

KJ: Ogen. Ik hou van opvallende oogmake-up. Of een uitgesproken cate-eye met veel eyeliner. En veel mascara. Ik ben dol op mascara.

JS: Kan je jezelf goed opmaken?

KJ: Ik word er steeds beter in. Ik let goed op wanneer de make-upartiesten mijn make-up aanbrengen en leer op die manier veel bij.

JS: Wie is jouw beauty icoon?

KJ: Angelina Jolie. Zij is belachelijk mooi. Verder ben ik dol op de stijl van Rosie Huntington-Whiteley. En Rihannan, natuurlijk. Zij slaat de bal nooit mis.

JS: Je bent bijna altijd onderweg. Heb je een paar goede beautytips?

KJ: Eerst en vooral heb ik altijd een lippenbalsem bij. Op het vliegtuig smeer ik mijn huid regelmatig in met een hydraterende crème. ’s Avonds was ik mijn gezicht grondig zodat ik met een fris gevoel tussen de lakens kan kruipen. Net voor het slapen gaan gebruik ik aan oogcrème.

JS: Favoriete nagellak?

KJ: Ik gebruik vaak neutrale en grijze tinten. Maar op vakantie draag ik graag felgekleurde nagellak. Mijn lievelingskleuren zijn koningsblauw of rood.

JS: Welke muziek beluister je momenteel op je iPod?

KJ: Ik ken elk nummer van Sam Smith. Ik ben gek op zijn muziek.

JS: Plat of hoge hakken?

KJ: Dat hangt af van de gelegenheid maar ik draag meestal platte schoenen.

JS: New York of Los Angeles?

KJ: Los Angeles. (maar ik ben ook echt gek op New York!)

JS: Skinny jeans of boyfriend jeans?

KJ: Skinny jeans.

JS: Wat is jouw happy place?

KJ: Waar mijn familie is. Het klinkt eenvoudig maar als ik bij hen ben, ben ik het gelukkigst. Al maakt een vakantie op Santorini me ook erg gelukkig!

JS: Wat is je grootste angst?

KJ: Door een gigantisch rotsblok verpletterd worden.

JS: Wat zou je aan jezelf veranderen?

KJ: Ik wou dat ik niet zo’n controlefreak was.

JS: Welke talent zou je graag hebben?

KJ: Ik zou graag kunnen zingen zoals Beyoncé.

JS: Wat is je favoriete film?

KJ: Moulin Rouge. Die film heb ik al ontelbare keren gezien.

JS: Laatste vraag: je hebt miljoenen volgers op Instagram. Hoe maak je de perfecte selfie?

KJ: De juiste belichting is belangrijk. Zonder het juiste licht is het bijna onmogelijk om een flatterende foto te maken. Ik gebruik ook niet te veel filters omdat ik het graag naturel hou. Zwart-wit is ook altijd cool. Het is belangrijk om je eigen gezicht goed te kennen, iedereen heeft immers een goede en een minder goede kant. Laatste tip: veel oefenen! Practice makes perfect.

LEES OOK: Kendall Jenner is het nieuwe gezicht van Estée Lauder

LEES OOK: Het grote selfie ABC