5 tips om een kleine slaapkamer optimaal te benutten

Geüpdatet op 17 december 2020 door ELLE België
5 tips om een kleine slaapkamer optimaal te benutten

kamer3Huur je een klein appartement, deel je een woning, zit je op kot of woon je bij je ouders? Deze tips om met kleine ruimtes om te gaan zijn voor iedereen nuttig: 
1. Haal meer uit je murenkamer8 kamer9
Aangezien er een gebrek is aan vloeroppervlakte, is het logisch dat we de muren optimaal benutten. Het maakt niet uit of je dat doet met rekken, hangplanken of een hoge boekenkast. Het enige wat telt is dat je in de hoogte moet werken. Let er wel op dat je genoeg lege ruimte overlaat, om een beklemmend gevoel te vermijden.
2. Overweeg een hoogslaper kamer7 kamer12
Hield jij als kind ook zoveel van stapelbedden? Dan hebben wij goed nieuws! Hoogslapers zijn ideaal om ruimte te besparen en er bestaan zelfs uitvoeringen voor 2 personen.

3. Betere kledingopslagkamer6 kamer5
We zouden het liefst een hele kamer benutten met onze geliefde kledingstukken, maar dat is niet mogelijk als je in een klein appartement woont. Bewaar je seizoensgebonden stukken en dikke truien in een opslagruimte onder het bed. De meerderheid van je kledij kan je op planken of in lades opslaan. Je mooiste stukken en jurkjes hang je beter aan een kledingrek.
4. Houd alles overzichtelijkkamer11
Als je kamer aan de kleine kant is, zal een beetje rommel al snel druk aanvoelen. Ruim daarom regelmatig op, geef alles een vaste plaats en hou je woonst rommelvrij.
5. Stel prioriteitenkamer
Geef de belangrijkste functies van je ruimte voorrang. Is je slaapkamer ook je bureau? Richt het dan vooral in als een bureau en pas het aan volgens je behoeftes.

(Stagiaire Nele Sarens)