5 alternatieve beautytips met koffie

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
5 alternatieve beautytips met koffie
koffie
Niets kan tippen aan een kop verse koffie bij het opstaan. Koffie heeft echter eerder negatieve effecten dan positieve; stress, chronische vermoeidheid, hogere cholesterol ...
Het wordt tijd dat we koffie eens in een positiever daglicht te stellen want koffie is een belangrijk ingrediënt voor vele beauty recepten. 
  • Cellulitis

Anders dan koffie drinken vermindert een koffiescrub de cellulitis, al zal deze jammer genoeg nooit helemaal verdwijnen. De cafeïne zorgt ervoor dat de bloedvaten uitzetten en de huid strakker wordt. De anti-oxidanten zorgen dan weer voor de afvoer van gif- en afvalstoffen.

Recept voor scrub: meng twee eetlepels koffiepoeder samen met een eetlepel yoghurt, een eetlepel olijfolie, een koffielepel honing en twee eetlepels suiker. Breng dit mengsel aan op een droge huid voor het douchen. Je kan het ook voor de rest van je lichaam gebruiken. Na het douchen ruik je een lichte koffiegeur, maar je huid voelt super zacht aan.

  • Gezichtsmasker

Heeft je huid al betere dagen gekend en ziet ze er nu wat slap en moe uit? Dan kan dit koffiemengsel je zeker helpen! De cafeïne van in de koffie maakt je huid direct weer wakker.

Meng 125 gram koffie met 125 gram cacao en meng samen met de 250 ml melk tot je een dikke, maar smeerbare pasta hebt. Voeg 1 lepel honing en 1 lepel citroensap of olie toe. (Afhankelijk van je huidtype. Voor normale huid gebruik je citroensap, voor droge huid olijfolie). Breng dit pastamengsel aan op je gezicht en hals en laat rustig intrekken. Spoel het na 20 minuten af met lauw water. Wie nog was mengsel overheeft kan het de dag erna opnieuw gebruiken, het mengsel blijft drie dagen goed in de ijskast.

  • Handscrub

Voor mooie, gladde en zachte handen kan je je handen inwrijven met gebruikte koffie uit de koffiefilter. Spoel ze af en wrijf je handen in met een lekker geurende handcrème.

  • Glanzende haren

Giet een grote kop extra sterke, koude koffie over je droge haren voor je gaat douchen. Laat dit eerst 20 minuten intrekken voor je het uitspoelt. Voor een goed resultaat herhaal je dit best een paar keer per week. Heb je geen zin of tijd om 20 minuten rond te lopen met koude koffie op je haar? Dan bestaat er een gemakkelijker, minder lang durende oplossing: meng je favoriete conditioneer met koffiepoeder en verdeel dit over je punten. Laat even intrekken en dan afspoelen. Let er wel op dat je een koffiefilter in je afvoerputje stopt zodat de leidingen niet verstopt raken met al de koffie.

  • Wallen

Last van slaaptekort en donder wallen? Koffie biedt de perfecte oplossing. Koffie heeft een effect op de bloedvaten waardoor de wallen zullen wegtrekken. Meng een beetje koffiepoeder  met je oogcrème en breng dit onder je ogen aan.

(Stagiaire Laura Németh)