Getest: de cleansing brush van Clinique

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Getest: de cleansing brush van Clinique

foto

Tweemaal daags je huid grondig reinigen vergt best wat discipline. Hoofdredactrice Nica durft al eens te spijbelen. Maar face it: een schone huid is een mooie huid, dus haalde ze een handig hulpje in huis: de Cleansing Brush van Clinique.

Wat? De nieuwe Sonic System Cleansing Brush, een toestelletje dat je ‘s ochtends (onder de douche) en ‘s avonds gebruikt om je huid te reinigen. Het is de nieuwste telg uit het cleansing programma van Clinique, dat van het 3-stappen-reinigingsplan zijn handelsmerk maakte. Maar liefst 35 000 afgetopte haartjes vervaardigd uit een antibacteriële materie vormen samen een licht vibrerend borsteltje. De vorm is ergonomisch en het ovale, groene gedeelte is voor de T-zone en de moeilijk bereikbare plaatsjes van je gezicht - zoals de zijkant van de neus - bedoeld.
Hoe? Een toefje van de vloeibare facial soap op het natgemaakte borsteltje volstaat voor een schoonmaakbeurt: er zit een timer op het toestel en na 30 seconden is je huid met een lichte massage gereinigd. Daarna de clarifying lotion aanbrengen en een laagje dramatically different lotion. Nu pas is de huid klaar voor een dagcrème, nachtcrème of serum. Veel werk, maar dit ritueel moet een routine worden. Je poetst toch ook (minstens) twee keer per dag je tanden?
Resultaat? Ik was al fan van het 3-stappenplan, net zoals een aantal collega’s, en deze borstel is een fijne aanvulling op het gamma. Bovendien is hij ideaal voor wie niet graag veel tijd spendeert aan huidverzorging (zoals ik): op minder dan één minuut ben je er zeker van dat je huid perfect gereinigd is!
Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush, 129,30 €, nieuwe opzetborstel, 20,70 €

(Tekst: Nica Broucke)