5 bio beauty adresjes in Brussel

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
5 bio beauty adresjes in Brussel

Schermafbeelding 2013-09-04 om 16.28.08Niet eenvoudig om je eigen beautyroutine te matchen met die van de natuur. Heel wat chemische cosmetica en schoonheidsbehandelingen komen het milieu niet ten goede uit én vormen op de lange termijn een gevaar voor je eigen looks. Gelukkig bestaan er uitzonderingen op de regel, ontdek hier onze vijf bio adresjes in Brussel.

1/

Le salon vert

Schermafbeelding 2013-09-04 om 16.34.05

In hartje Elsene huist dit "groene" kapsalon, waar je wordt verwend met essentiële oliën en plantaardige producten.

Niet alleen goed voor het milieu, ook je eigen haardos fleurt ervan op. Sinds de opening van dit salon, een slordige tien jaar geleden, gaan de uitbaters er prat op hun producten binnenshuis te "brouwen". Enkel de haarverf ontsnapt aan die regel, maar die is op zijn beurt gegarandeerd zonder ammoniak gemaakt. Opnieuw een goede deal voor je eigen lokken.

www.lesalonvert.be

Baljuwstraat 85, Elsene

2/
Be Positive

Schermafbeelding 2013-09-04 om 16.34.51Wat? 360 m² aan bio cosmetica en food -omdat schoonheid maar al te vaak van binnen komt. Moeilijk te kiezen tussen de boekenrekken, salade bar, het kruidenhoekje of de beauty afdeling.

Leuk extraatje: op de eerste verdieping worden verscheidene ontspannende behandelingen aangeboden op basis van biologische producten - waaronder Welleda, Lift Argan, Pranarom en Fit.

Accueil

Jourdan plein 26, Etterbeek

3/

L'Institut by JV

Schermafbeelding 2013-09-04 om 16.39.22Afspraak in dit minimalistische, serene salon voor een deugddoende manicure…

...al is dat niet de enige behandeling die je hier kan krijgen. Elke verzorging wordt gegeven op basis van silicone- en parfumvrije producten. Merken als Guerlain en Dermalogica komen er in, agressieve, chemische cosmetica wordt geweerd.

Facebook pagina

Washingtonstraat 7, Elsene

4/

Senz Personal Cosmetics

Schermafbeelding 2013-09-04 om 16.43.43

Klop hier aan voor een professionele huidanalyse en op maat gemaakte producten. Dat laatste gebeurt door de neutrale producten van Senz aan te vullen met de essentiële oliën die jouw specifieke huid nodig heeft.

Ook leuk: de winkel voorziet initiatielessen en make-up ateliers voor haar klanten. Twijfel niet je in te schrijven!

http://www.senz-cosmetics.com/

Simonisstraat 60, Elsene

5/

 Marianne Gray

Schermafbeelding 2013-09-04 om 16.47.57

Poëtisch kapsalon met het hart op de groene plaats. Dit bijzondere zaakje biedt plantaardige haarkleuringen, bio behandelingen en deugddoende massages aan. Wij zijn fan van het originele kader.

Rue des Chapeliers 38, Brussel

http://www.mariannegray.com/